Medimagazin logo

Göztepe Şifa Tıp Merkezi açıldı

Şifa Hastaneler Grubu'na bağlı 7. kurum olan Göztepe Şifa Tıp Merkezi İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın katıldığı törenle hizmete girdi.
Göztepe Şifa Tıp Merkezi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Açılışta konuşan Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü ve Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. Mehmet Ateş, 2012 yılında 11 Şifa kurumu açmayı hedeflediklerini, biri iki ay içerisinde ise Bornova Ankara Caddesi üzerindeki Şehir Kampusü'nü hizmete açacaklarını belirtti. Açılışta konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Göztepe Şifa Tıp Merkezi'ni sağlık turizmine örnek gösterdi. Açılışa kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
    Şifa Hastaneler Grubu'nun yeni üyesi Göztepe Şifa Tıp Merkezi törenle hizmete girdi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Erdoğan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli sorumlusu Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'un katıldığı açılış töreninde konuşan Vali Kıraç, kaldığı Valilik Konutu'na çok yakında hizmet verecek bir ünitenin ilk defa açılışını yaptığını söyledi. Vali Kıraç, tesisin komşularına, semte, İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı olması dileklerinde bulundu. Göztepe Şifa Tıp Merkezi'nin Şifa Hastaneler Grubu'nun önemli ve güzide bir noktası olacağını inandığını ifade eden Vali Kıraç, tıp sektöründeki gelişmelerin komşu ülkeler, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar ve dünya tarafından gıptayla izlendiğini kaydetti. Vali Kıraç, "Yabancı ülkelerden gelerek tıp hizmetinden yararlanmak istenilmesinden mutluluk duyuyorum. Şifa Göztepe Tıp Merkezi sağlık turizmi projesi olarak gelişiyor. Eşrefi mahlukat olan insana en güzel sağlık hizmeti veren insanların da hayırlı bir iş yaptıklarına söylüyorum." diye konuştu.
    Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü Doç.Dr. Mehmet Ateş ise 1800 kişilik sağlık ordusu ve 7 kurumuyla hizmet eden gruplarının bünyesinde 3 hastane, 3 tıp merkezi ve Türkiye'nin ilk tematik üniversitesini barındırdıklarını belirtti. Şifa Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler hakkında da bilgi veren Ateş, "Üniversitenin ilk senesinde 5 bölümün birisinde Türkiye birincisi, üçünde Türkiye ikincisi, birinde de Türkiye dördüncüsü olan öğrencilerimiz üniversitemizde eğitim hayatına başlamıştır. Bu da bizim için gurur vesilesi oldu." şeklinde konuştu. Doç. Dr. Ateş, üniversitedeki projelerinin büyümesiyle şehir kampüsünün de açılışını yapacakları bilgisini vererek, "Bornova'da Ankara Caddesi'ndeki şehir kampüsünü açacağız. Ve sağlık kampüsümüzün büyüme projeleriyle kısmet olursa 2012 bitmeden 11 tane Şifa kurumunu hedefliyoruz. İzmir'e ve Ege'ye hizmet edeceğiz." ifadelerini kullandı.
    Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yaptığı konuşmada bölgesinde böyle kaliteli ve nitelikli bir tesisin açılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu kentin ciddi açılımlarından birinin de sağlık turizmi olacağını öngördüğünü kaydetti. Tartan, şunları söyledi: "Sağlık turizminin sadece Alsancak ve çevresinde değil İnciraltı ve Balçova hattına kadar gelişmesini destekliyorduk. Bunun bir örneğini Göztepe Şifa Tıp Merkezi olarak görmek bizi gerçekten çok mutlu etti. 32 senesine gelmiş, olgunluk evresine erişmiş bir grubun Göztepe'de yurttaşlarımıza böyle nitelikli bir tesis kazandırması bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bu 7'ler 17'ler, 27'ler olsun."

"ŞİFA BİR MARKA"
    Eski bakanlardan Buca'nın efsane belediye başkanı Işılay Saygın da yaptığı konuşmada Şifa grubunun çalışmalarını belediye başkanlığı döneminden beri izlediğini belirterek, Şifa Hastaneler Grubu'nun sağlıkta marka olduğuna inandığını söyledi. Saygın, "Bu markanın Dr. Mahmut Akdoğan'la başlayıp Dr. Mehmet Ateş'le daha iyi yerlere gittiğini görmekten mutluluk duyuyorum." dedi.
        1983 yılında 100-150 metrekare bir alanda Şifa Tıp Merkezi olarak Basmane'de beş altı doktor tarafından hayata geçirilen Şifa Hastanesi bugün 100 bin metrekare kapalı alana ulaşan ve bin 800 kişilik sağlık ordusuyla 7 kurumda hizmet veriyor.

göztepe
şifa
tıp
merkezi
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir