Medimagazin logo

Hemen her özel hastanenin simsarı var

Sayıları her geçen gün artan özel hastaneler, kâr paylarını arttırmak ve rekabet ortamında ayakta kalabilmek için her türlü yöntemi deniyor. Bu yöntemlerin en sonuncusu, simsarlar. Artık hemen her özel hastanenin, simsarı var. Aynı ilaç mümessilleri gibi sabah evlerinden çıkıyor, devlet hastanelerini tek tek dolaşıyor, doktorlarla tanışıyor ve çalıştıkları özel hastaneler adına hasta topluyor.
Hemen her özel hastanenin simsarı var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Meydan Gazetesi'nin haberine göre; genelde, eskiden ilaç mümessilliği yapan ve çok sayıda doktor tanıdığı olan kişiler bu mesleği yapıyor. simsarlar, devlet hastanelerindeki doktorlarla anlaşarak ameliyat olacak hastaları, özel hastanelere kaydırıyor.


HEDEF KİTLE AMELİYAT OLACAK HASTALAR

Simsarların hedef kitlesi, muhtemel bir cerrahi operasyon geçirmeyi bekleyen hastalar oluyor. Çünkü bu hastalar için devlet özel hastanelere yüklü miktarda para ödüyor. En değerli hastalar ise kanser olanlarla organ nakli bekleyenler! Çünkü devlet, onkoloji hastaları ile organ nakli bekleyenlerin tedavileri için yüklü miktarda para ödüyor. Simsarlar, buldukları hasta sayısına göre aylık 25-30 bin TL’ye kadar para kazanabiliyor. Eğer hastaya anjiyo, stent, baypas gibi ekstra tedaviler uygulanırsa simsarın aldığı para da katlanarak artıyor.    


KAZAN KAZAN USULÜ

E.K., ünlü bir özel hastaneler zinciri için son üç yıldır hasta simsarlığı yapıyor. Sistemin nasıl işlediğini ise şöyle anlatıyor E.K.: “Her özel hastanenin bir ya da iki simsarı var. 4-5 simsarı olan büyük zincir hastaneler de bulunuyor. Kazan kazan usulüne göre çalışıyoruz. Benim hasta temin ettiğim 50’ye yakın doktor var. Simsarlar, özellikle kalp ve beyin cerrahlarına özel bir ilgi gösteriyor. Ayrıca, diyaliz merkezleri için de çalışan simsarlar var. Devlet hastaneleri, ‘sürekli diyalize girmesi zorunludur’ şeklinde rapor yazdığı hastaları, simsarlar vasıtasıyla anlaşmalı merkezlere komisyon karşılığında yönlendiriyor.”


PARA VE PAHALI HEDİYELER...

Simsar E.K’nın anlattıkları, doktorların verdikleri bilgilerle birebir örtüşüyor. Bir eğitim araştırma hastanesinde kardiyolog olarak çalışan Ü.B., kapılarının gün aşırı hasta simsarları tarafından çalındığını söylüyor. Hasta simsarları, doktorlara, pahalı saatler ve giyim çekleri hediye ederek tanışıyor. Daha sonra kendileri için hasta bulmalarını teklif ediyor.


DOKTOR KOMİSYON ALIYOR

Devlet hastanelerinde çalışan bazı doktorlar, hastaları ile birlikte özel hastaneye gidip ameliyatı yapıyor. Çünkü tam gün yasasına göre devlet hastanesinde çalışan doktorların özelde ameliyat yapması yasak. Ama operasyonu kâğıt üzerinde özel hastanenin doktoru yapmış gibi gösteriliyor. Parayı ise ameliyatı yapan doktor alıyor. Eğer devlet hastanesinde çalışan doktor ameliyata girmek istemezse sadece hasta bulduğu için komisyon alıyor. Ay sonunda, doktorlar, yönlendirdikleri hasta kadar kâr paylarını alıyor. Simsar E.K., doktorların bu şekilde aylık 5 ile 10 bin TL arasında ekstra para kazandığını ifade ediyor.

hemen
her
özel
hastanenin
simsarı
var
Yorum (11)
mehmet akdemir
tamamen doğru,kaçak ameliyatların haddi hesabı yok gibi.....bir de yasal olmadığı halde her yerde dolaşan üst dal diş hekimleri var gibi....
0
Cevapla
murat
Bu doğru ise eğer sağlık bakanlığı hemen el koymalı ve bu haksız ve etik olmayan kazancın önüne geçmeli. Ben uzman dr um ve 6-7 bin kazanırken bir simsar 30-40 bin kazanıyorsa buna bir isim bulmak gerekir o zaman.Devlette çalışan hocaların da artık ya devlet has ya da özel hast seçimini yapmalı ve iki kişinin yerini kapmamalı.
0
Cevapla
port
Bu yalan haberlerin neden yapıldığını düşündüm. Bir algı oluşturulmaktadır için. Ama kısa keseye artık sağlıkta problemleri bunlarla duzeltemezsiniz
0
Cevapla
ao
Bu komisyonculuk sistemi tamamen doğrudur, mide bulandırıcıdır ve kurucusu Jurassic Park gurubudur. İlginç olan hekimlerin bu ortamda kötü bir sınav vermeleri. Simsarların hekimlerle yaptığı toplantıyı ve hekimleri izleseniz hastanedemiyim yoksa "organize bir suç örgütü" veya "organize insanlık suçu" işleyen bir organizasyondamıyım diye kendinize sorarsınız. Bu yapılanlar kesinlikle yapanların kelepçelenip içeri tıkılmasını gerektirir ama olmaz çünkü "balık baştan kokar" "devlet malı deniz yemeyen domuz" atasözlerini üreten bir millet başına gelenlerde ortaktır ve hak eder. Sonuç olarak anadolu ve İstanbul büyük medeniyet ve imparatorluklara sahiplik etmiştir hastasına, doktoruna kendi akrabasına bunları yapan bir medeniyet bu topraklardan silinip gidecektir. Hırsızlık, yalan, insana karşı suç işleyerek hiç bir medeniyet ayakta kalamamıştır. En eğitimlisi ve imparatorluk başkenti böyle ise eğitimsiz ve taşrayı sizler düşünün.
0
Cevapla
aydin sinal
1980 li yillar ,cok iyi bildigim,arkadasimin eczahaneside oradaydi,yüzlerce doktorun muayenehanesi olan "mithatpasa-mesrutiyet hastahaneleri" diye isimlendirilen ankara mithatpasa ve mesrutiyet caddelerinde bizim nigdeli hilmi(ismini degistirdim) aga icra-i sanat yapardi.bu caddelere gelip doktor muayenehanesi arayan tabelalari okumaya calisan hastalarin hemen yanina yaklasir"gecmis olsun hemserim hastanmi var,ben simdi filanca hocanin yanindan ciktim,cok iyi senide götüreyim" gibi laflar 5 dakkada hastayi komisyon alacagi doktora götürürdü,komisyonunuda pesin alirdi.zamanla isleri gelistirdi iki oglu ve damadiyla sanki bir limited sirket gibi calismaya basladilar,20 seneden fazla taki muayenehaneler kapananciya kadar bu caddelerden ekmek yediler,ev gecindirdiler. demekki simdi isler özel hastahanelere kaymis cünki cag atladik,simsarlarda diplomalilar.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir