Medimagazin logo

Her reçetede doktora 'bunu siz mi yazdınız' deme imkanımız yok

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yeni uygulamalar dolayısıyla eczacıların bayram kutlayacak halinin kalmadığını savundu.
Her reçetede doktora 'bunu siz mi yazdınız' deme imkanımız yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Saydan, Eczacılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 14 Mayıs'a her yıl yenileri eklenen sorunlarla mücadele ederek girdiklerini belirterek, bu sorunların katlanarak büyüdüğünü belirtti. Eczacılara yönelik yeni uygulamalar dolayısıyla mağduriyetler yaşandığını belirten Saydan, "Eczacıların artık bayram kutlayacak hali kalmamıştır." ifadesini kullandı.

Yeni uygulamaya başlayan eczanelere ısı nem takip cihazı konulması zorunluluğunu eleştiren Saydan, "Bu uygulamadan hala vazgeçilmemiş olması, eczanelere bu aygıtların alınması zorunluluğunun devam etmesi, ekonomik açıdan artık nefes alamaz hale gelen eczanelerimiz için ekstra bir yük getirmekten, bu cihazları ithal eden firmaların satmasını sağlamaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bizler ekonomik olarak bize gereksiz yük getirecek uygulamalar yerine; bakanlığımızdan tüm dünyada var olan, hele hele bizdeki gibi kademeli oranlarda karlılık uygulayan ülkelerde bu uygulamanın ayrılmaz parçası olan eczacı meslek hakkı uygulaması konusunda artık somut bir adım atılmasını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

- "Sadece eczacıyız"

Saydan, "sahte reçete" konusuna da değinerek, şunları kaydetti:

"Doktorların e-reçete yazarken kullandıkları şifrelerde sorunlar yaşanıyor. Bu şifreler yanlış kişilerin eline geçmekte ve suistimallere yol açmaktadır. Ele geçirilmiş şifrelerle doktor tarafından yazılmamış e-reçetelere göre ilaç veren eczaneler mağdur ediliyor. Bizlerin tek görevi, gece gündüz reçeteleri ile gelen vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek. Biz kriminal polisleri değiliz. Ayrıca insanların kimlik kontrollerini yapma, ibraz edilen bilgi ve belgenin sahteliğini ayırt etme yeteneğine ve bilgisine sahip değiliz. Bizler sadece eczacıyız. Eczanemize gelen her reçete için, reçeteyi yazan doktora ulaşıp, 'bu reçeteyi siz mi yazdınız?' diye sorma imkanımız olmadığı gibi böyle bir sorumluluğumuz da yok."

eczacilik gunu
e-recete
Yorum (1)
Tonyukuk
Haklısınız Sayın Saydan, Nasreddin Hoca, kadılık yaparken bir gün bir ahbabı burnundan soluyarak gelmiş. Hasmı için söylemediğini bırakmamış. Sonra: – Hocam, Allah aşkına söyle, demiş, haklı değil miyim? Hoca ne yapsın? – Haklısın, demiş. Ahbabı sinirleri yatışmış olarak gitmiş. Onun hemen arkasından hasmı gelmiş. Bu defa da o başlamış atıp tutmaya, yok bana şöyle, yok böyle yaptı demeye. O da Hoca’ya sormuş: – Haklı değil miyim? Hoca: – Vallahi çok haklısın, demiş. Adam da sakinleşerek gitmiş. Tüm bunlara tanık olan Hoca’nın karısı bile bu işe şaşırmış kalmış. – Senin kadılığında bir garip Hoca Efendi. İkisine de sen haklısın dedin. Hiç öyle şey olur mu? Nasreddin Hoca hanımının yüzüne bakıp: – Hatun, demiş, sen de haklısın!
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir