Medimagazin logo

İntiharı önlemede her kesime görev düşüyor

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Türkiye'de intihar olaylarının son 20 yılda yüzde 85 artış gösterdiğini belirterek, bunu önlemede herkese büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti.
İntiharı önlemede her kesime görev düşüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

OSMANİYE- İntiharı önemli bir sağlık sorunu olarak değerlendiren Cingöz altında yatan gerçeğin ise depresyon ve maddi kullanımı olduğuna dikkat çekti.

Cingöz, "Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişi, ülkemizde ise yaklaşık her 3 saatte bir kişi intihar ederek hayatını kaybetmektedir. İstatistiklere bakıldığında intiharın gençler ve genç erişkin nüfusta artış gösterdiğini görmekteyiz. Depresyon, madde kullanımı gibi nedenler intiharların altında yatan öncelikli sorunlardır. Bu gibi durumların önlenmesi intihar sıklığını da azaltacaktır." dedi.

İntiharları önleme ile ilgili beklentinin sadece sağlık sektöründen olmaması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Cingöz, çok sektörlü bir yaklaşım gerektiğini vurguladı.

Cingöz, "Sağlık sektörünün yanı sıra eğitim, adalet ve medya çalışanlarının da önemli görevleri bulunmaktadır. Toplum olarak her yıl terörden ve birçok hastalıktan daha fazla yaşam kaybına yol açan ölümcül bir sorun olan intihara dikkat çekmek, bir önceki yıl kaybettiğimiz insanlarımız için kendimize gerçekten yapabileceklerimizi yaptık mı, sorusunu sorarak bir vicdan muhasebesi yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.

intihar
önleme
osmaniye sağlık müdürü
mehmet cingöz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir