Medimagazin logo

Klimayı doğru kullanma rehberi

Klimalar, doğru kullanılmadığı zaman çeşitli sağlık sorunları oluşturabiliyor. 10 adımda klimayı doğru kullanabilirsiniz.
Kaynak: HÜRRİYET
Klimayı doğru kullanma rehberi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Alacağınız basit önlemlerle sağlığınızı riske atmadan yazı ferah geçirmeniz mümkün. Klimanın tam karşısına oturmayın, mutlaka arıtma suyu ile temizleyin, odayı 6 saatte bir havalandırın, kapı ve pencereleri kapatın.

Klima doğru kullanılmadığında hangi hastalıklara yol açıyor. Akşam gazetesinin haberine göre klimadan kaynaklanan hastalıklar en çok yaşlıları, hamileleri, çocukları ve kalp ve diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişileri etkliyor.

- Solunum yolu enfeksiyonları: Klimalar hatalı kullanıldıkları takdirde; soğuk algınlığı, grip, bronşit, faranjit ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonlarına neden oluyor.

- Lejyonella hastalığı: Erken tedavi edilmediği takdirde öldürebiliyor. Tanısı güç bir solunum yolu hastalığı olan bu zatürree tipinde basit soğuk algınlığında olduğu gibi kuru öksürük, ateş, halsizlik ve baş ağrısı yaşanıyor.

- Astım: Klimanın filt- relerinde bulunabilecek bazı akar tipleri ve küf mantarları astım ataklarını tetikleyebiliyor ve alerjik hastalıkları alevlendirebiliyor.

10 adımda klimayı doğru kullanma rehberi

1- Isıyı ideal dereceye ayarlayın: Sağlığınız için sıcaklığın ortalama 20-21 derece ve nemin yüzde 45-60 olmasına özen gösterin.

2- Direkt karşısına oturmayın: Klimanın üflediği havaya doğrudan ve uzun süre maruz kalmamaya dikkat edin.

3- Toz ve mikroplara dikkat edin: Cihazınızın bakımını 6 ayda bir yetkili servislerde yaptırmayı ihmal etmeyin. Aksi halde sudaki mikroplar, polenler ve mineraller filtrelerde birikir ve hastalık ortamı oluştururlar.

4- Filtreleri mutlaka temizletin: Klima filtrelerinin temizliklerinin yapılması çok önemli.  

5- Arıtma suyu ile temizleyin: Klimanın filtrelerini ayda bir arıtılmış temiz su veya antiseptik solüsyonlarla temizleyin.

6- Hava giriş çıkışını önlemeyin: Klimanın iç ve dış ünitesindeki hava giriş ve çıkışlarında akışı önleyecek herhangi bir cisim koymayın.

7- Dış ortamdan fazla fark oluşmasın: Oda ısısı iledış ortam arasındaki sıcaklık farkının 10 dereceden fazla  olmamasına özen gösterin.

8- Odayı havalandırın: Ortalama 6 saatte bir ortamı havalandırın.

9- Kapı ve pencerelerinizi kapalı tutun: Klima kullandığınız odaların kapı ve pencerelerini kapalı tutmaya dikkat edin.

10- Doğru yere monte edin: Klimanızı, hava akımından uzun süre doğrudan etkilemeyecek bir yere yerleştirin. Odada sıcaklık dağılımının eşit olması ve tam kapasiteyle çalışabilmesi için klimayı havayı eşit olarak dağıtabileceği bir konumda bulundurun.

klima
klima nasıl kullanılmalı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir