Medimagazin logo

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde mezuniyet töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde 17'nci dönemde mezun olan 117 öğrenci törenle diplomalarını aldı.
OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde mezuniyet töreni
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, mezun olan öğrencilerin kollarında altın bir bilezik olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Türkiye'nin en iyi diş hekimliği fakültelerinden birinden mezun olduğunu belirten Leblebicioğlu, "Öğrencilerimiz, donanımlı, bilgili, becerilerine beceri katmış olarak mezun oluyorlar. Artık kollarınızda altın bir bileziğiniz var. Bir sağlık çalışanı olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Önümüzdeki dönemlerde diş hekimliğinde çok ciddi gelişmeler olacaktır. Bu gelişmeleri mutlaka takip etmeniz ve yeni tedavi yöntemlerini öğrenmeniz gerekiyor. Artık bundan sonra ekip halinde çalışmanız da gerekiyor. Sağlık alanında çalışırken ekibin bir parçası olmaya gayret göstermeniz gerekiyor. Alanınız riskli bir alandır. Hem kendinizi hem de hastalarınızı enfeksiyondan korumanız gerekiyor. Bundan sonraki yaşantınızda size başarılar diliyorum" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir ise fakülte olarak dünya standartlarında eğitim verdiklerini dile getirdi.

Diş hekimliği alanında dünyada var olan teknolojiyi OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Aydemir, "Mevcut fiziki imkanlarda olabilecek en iyi şartları, öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimizin için sağlama gayreti içinde olduk. Bugün gurur duyacağımız bir fakülte haline geldik. Sizler zor bir eğitim sürecini tamamlamanın heyecanını yaşıyorsunuz. Uzun ve yorucu bir eğitim sonucunda diş hekimi unvanını aldınız. Bundan sonra size, insan sağlığı gibi yüksek bir değer teslim edilecek. Sizlerle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dönem birincisi olan Özlem Demir, mezuniyet kütüğüne dönem birincisi brövesini çaktı. Öğrencilere mezuniyet belgeleri ve plaket verildi. Öğrenciler Diş Hekimliği Yemini'nden sonra keplerini havaya fırlatarak mezuniyetin coşkusunu yaşadı.

omü
diş
hekimliği
fakültesi'nde
mezuniyet
töreni
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir