Medimagazin logo

Özelde FTR kotası artırıldı

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliklere ilişkin düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlenen tebliğle vatandaşların da fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yatarak tedavilerinde uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırmak amacıyla özel sağlık hizmeti sunucularında yer alan kota uygulaması kaldırıldı. Sık epilepsi nöbeti geçiren hastaların da epilepsi pillerinde yaşanan sorunlar düzenlendi
Özelde FTR kotası artırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT), yapılan değişikliklere ilişkin düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. SGK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, SUT'ta değişiklik yapılmasına dair tebliğle gaziler, maluller ve iç güvenlik harekatında yaralanan güvenlik mensuplarının fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yer alan bazı sınırlamalar kaldırıldı.

Diğer vatandaşların da fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yatarak tedavilerinde uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırmak amacıyla özel sağlık hizmeti sunucularında yer alan kota uygulaması da kaldırıldı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında vatandaşların hizmete erişimini artırmak amacıyla özel sağlık hizmeti sunucularında verilen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında ayakta tedavide kotalarının miktarı artırıldı.

Epilepsi hastalarını sevindirecek haber

Düzenlenen tebliğle yatan hastalara dışarıdan temin edilmek üzere yazılan reçeteler nedeniyle eczanelere müracaatlarında kendilerine birikmiş katılım payı çıkması engellendi.Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı sağlık merkezlerinde yoğun bakım yataklarının tescilinin gecikmesi nedeniyle hizmet sunumunda oluşabilecek aksaklıklarını engellemeye yönelik düzenleme yapıldı.

Tebliğle bazı kemoterapi ilaçlarının endikasyon dışı veya başka bir ilaçla ardışık kullanılması durumunda ortaya çıkan sıkıntıların da giderilmesine yönelik düzenlemeler gerçekleştirildi. Türkiye'de tedavisi yapılamayan hastaların yurt dışına tedaviye gitmeleri durumunda yaşanan mevzuat sıkıntılarının ve sık epilepsi nöbeti geçiren hastalarda kullanılan epilepsi pillerinde yaşanan sorunlarının giderilmesine yönelik değişiklik yapıldı.

fizik tedavi
sut
epilepsi
Yorum (2)
dr.acil
acilde tek hekim kaldım.zorla nöbet yazılıyor.buna niçin çare yok....
14
Cevapla
abdullah
dr.acil (pratisyen) duymak istemeyenden sağır, görmek istemeyenden daha kör kimse yoktur. bulunduğun yerin khb genel sekreteri, halk sağlığı müdürü ve sağlık müdürü senin sıkıntını çözmekle yükümlü.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir