Medimagazin logo

Recep Akdağ: Artık Bakanlığının hastanesi, üniversite hastanesi diye bir ayrım kalmıyor

Sağlık Bakanı Akdağ, 'Nüfusu 750 binin altında olan kentlerde bir ana hastaneyi güçlendiriyoruz. Bu hastaneyi Sağlık Bakanlığı yönetiyor. Artık Sağlık Bakanlığının hastanesi, üniversite hastanesi diye bir ayrım kalmıyor.' dedi.
Recep Akdağ: Artık Bakanlığının hastanesi, üniversite hastanesi diye bir ayrım kalmıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  yaptığı açıklamada, özellikle nüfusu çok büyük olmayan şehirlerde, tıp fakültelerinde hastane ve eğitim hizmetlerinin buluşturulması için mutlaka Sağlık Bakanlığıyla iş birliği gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Nüfusu 200, 300 ve 500 bin olan kentlerde tıp fakülteleri kurulduğunu dile getiren Akdağ, Sağlık Bakanlığı olarak 750 bin nüfusun altındaki şehirlerde tıp fakültesi hastanesi kurulmasını, verilecek eğitim açısından yeterli bulmadıklarını ifade etti.

Bu fakültelerin bir şekilde kurulduğunu ve bunları yaşatmak için bir an önce kuvvetlendirmek gerektiğini belirten Akdağ, "Bunun da yolu şu anda 19 şehirde yaptığımız gibi, geri kalan şehirlerde de aynı yöntemi uygulamak. Şehirde bir ana hastaneyi güçlendiriyoruz. Bu hastaneyi Sağlık Bakanlığı yönetiyor. Küçük ve orta ölçekli şehirde, artık Sağlık Bakanlığının hastanesi, üniversite hastanesi diye bir ayrım kalmıyor." diye konuştu.

Bu şekilde Sağlık Bakanlığının hastaneyi yöneteceğini, üniversitenin de eğitim tarafına bakacağını anlatan Akdağ, şunları kaydetti:

"Bunu Rize'de, Ordu'da, Sakarya'da, Kırşehir'de, Muğla'da ve Erzincan'da, hatta İstanbul'da bile yaptık ancak o çok özel bir örnekti. Tıp fakültelerini bir an önce kalkındırmanın hizmet, eğitim ve araştırma kapasitesini genişletmenin bir yolu var, o da şehirde güçlendirilmiş bir tek hastane yönetimi oluşturmak. Hükümetimize ve Kalkınma Bakanlığına bu husustaki tavsiyem bu olacak. Sonuç itibarıyla böyle bir yapının, bütün ülkede hizmet kalitesinin artması için çok daha doğru olduğuna inanıyoruz. Nüfusu daha büyük olan şehirlerde ve büyük şehirlerde, büyük üniversite hastanelerimiz var zaten, onlar hizmetlerini kendileri yürütüyor. Benim bahsettiğim küçük ve orta ölçekli şehirler ve oralarda yeni kurulan tıp fakülteleridir."

sağlık bakanlığı
recep akdağ
Yorum (5)
postneflamatuar
Çok geç kalınmış bir uygulama. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu konu kadar mühim diğer bir husus da bu ana hastanelerin acil servislerinin ana acil olarak belirlenmesi ve ildeki-ilçelerdeki diğer hastanelerden bu hastaneye sevkin kolaylaştırılması; acillerinde 24 saat esaslı (2-3 vardiya şeklinde) çoğu uzmanlığın icap değil fiziki olarak nöbet tuttuğu bir sisteme geçilmeli. Diğer tüm hastane acilleri kapatılıp o hastane kadrosundaki doktorlar işte bu ana hastane acillerinde nöbet tutmalı. Aile hekimleri de boşaltılan devlet hastanesi acillerinde, emirlerinde 112 komuta kontrol merkezi olmak şartıyla nöbet tutabilir. Enjeksiyon pansuman işlerine bakılır, yeşil alan değerlendirdikleri hastaların ted. düzenler, kararsız kaldıklarını ve sarı-kırmızı alan hastalarını 112 ile sevk eder.
2
Cevapla
Salih
Emekli hekimlerin maaş iyileştirmesi için ne yapmayı planlıyorsunuz sayın Bakanım?
48
Cevapla
Port
Tesisati hatalı dösemisiz bu tesisat bir şekilde kullanılacak.tuvalet mutfakta olucak.dusakabin misafir odasında.yapicak bişey yok.bu tesisat bir şekilde böyle döşenmiş.alisicaz.
7
Cevapla
ALPER
hergün üniversite hastanesinden devlet hastanesine çeşitli bahanelerle hasta sevkediliyor. biz ünv. hastanesine sevk yapmak istediğimizde hasta kabulunde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. bu tip ünv hastaneleri güçlense nolur, adamlar hasta görmek istemiyorlar sonra da ek ödeme alamıyoruz diye ağlıyorlar
3
Cevapla
Yakup
Salih bey, ben on beş yıldır bir şey göremedik henüz, belki on beş yıl daha bekleriz ama ömrümüz izin verir mi bilmem? Yani umudu kesin, bunların bi zurnik vereceği yok ne yazık ki..
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir