Medimagazin logo

Sağlık çalışanları 'döner sermaye'yi tartışacak

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsünce düzenlenecek çalıştayda, döner sermaye konusu bütün yönleriyle ele alınacak
Sağlık çalışanları 'döner sermaye'yi tartışacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsünce (SASAM) düzenlenecek çalıştayda, döner sermaye konusu bütün yönleriyle tartışılacak.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, SASAM'ın yarın düzenleyeceği çalıştayda döner sermaye sistemi, dağıtılabilir döner sermaye tutarları, döner sermaye ile SUT fiyatları ilişkisi gibi birçok konu ele alınacak.

Moderatörlüğünü SASAM üyesi Mehmet Atasever'in yapacağı çalıştaya, döner sermaye konusuyla ilgili tüm bakanlık bürokratları, genel sekreterlik başkanları, hastane yöneticisi ve müdürleri ile değişik kadrolardaki sağlık çalışanları katılacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının döner sermaye konusunda büyük bir mağduriyet yaşadığını, bunun giderilmesi için çalıştayı düzenlediklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarının sabit ek ödemeye mahkum edildiğini öne süren Memiş, "Uzun zamandır sağlık çalışanları sabit ek ödemenin dışında döner sermayeden pay alamıyor. Dağıtılabilir döner sermaye oranının artırılması, SUT fiyatlarının güncellenmesi, döner sermaye üzerinden yapılan ödemelerin azaltılması ve bazı giderlerin genel bütçeden karşılanması gibi konuları detaylı bir şekilde ele alacağız. Çıkacak sonucu, başta bakanlığımız olmak üzere, ilgili kişilerle de paylaşarak, sorunun çözümü için çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

doner sermaye
saglik-sen
sasam
Yorum (7)
eser
onlarda hemen kabul edecek zaten isteklerinizi. hiçbirşey değişmez. umut artık unutulmuş, olmayan birşey sağlık camiasında.
20
Cevapla
Port
Bizim hastanede acil yeni mezun pratisyenler bizim uzman olarak aldığımızın 2 katına yakın alıyor hale geldiler.sonuclari çok kötü oldu acil den mesaj atıyor burada kırık var mı bilmem ne diye abi yi geçtim bey bile hitaptan kaldırdılar.ben de samimiyet olarak anladım canım diye cevap yazdım.ozetle para adamı değiştiriyor ozguven patlamasına neden olabiliyor.bunu da Goz önüne alın...
5
Cevapla
Dr.Cevdett
Yıpranma payı istedik, Cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen alamadık. Yarım yamalak ne olduğu anlaşılamayan bir şey çıktı. Emekli hekimlerin maaşı 1000 tl artırılacaktı. 9 ay geçti tık yok. Bakalım bu konuda neyle karşılaşacağız.
8
Cevapla
xyz
tartışalım..mesela tartışmaya bu döner sermayenin ne için çıkarıldığını hatırlayarak başlayalım..hekimlere muayenehanelerini kapattırarak hakettikleri ücreti verme sözünden bahsederek, seneler içinde hastaneye yüklenen ihtiyaç fazlası personelin sabitinin ödenmesi sonucu hekim döner sermaye gelirlerinin nası kuşa döndüğünü..her türlü risk ve sorumluluk hekimin olmasına rağmen ameliyatta elde edilen gelirin mesaiye dahi gelmeyen personele döner adı altında pay edildiğini konuşalım..hekimlerin artık gözünü açtığını, az paraya ama o kadar çalışmaya alıştığını, 10 tl ye musluk contası değiştirilmezken ve ameliyatta doğrudan hekime ödeme yapılmazken, keriz olmadıkları için hekimlerin artık ameliyatı bıraktığını ve bundan en çok vatandaşın madur olduğunu konuşalım..beyler kendinize gelin..bu sistem tıkandı artık..ben dahil hiç bi hekim yemiyo bu toplanacaz dönerleri şöyle düzeltecez böyle düzeltecez numaralarını..10 senedir anladık artık bu performans olayında dağıtılan paranın kafaya göre dağıtıldığını..aynı işi yapan iki uzmandan A hastanesinde çalışan hekim 1500 tl döner alırken başka hastanede aynı puana 3500 tl para alıyo..mutemetlikler tembel bakanlığın kesin emri olmasına rağmen dönerler hiç zamanında yatmıyo..maaşı 15 inde alıyosun döneri diğer ayın 10 unda falan alıyosun, kredilerini ödeyemediğim için habire faiz yiyosun..aldığın parada para olsa ortalama bir uzman hekim maaş+sabit döner+döner sermaye= 6000-6500 tl; total para bu..inanmayan gitsin istesin baksın Ankaradaki bordrolara..bizim parkın mısırcısı ayda 5000 tl alıyom diyo, yazın 10000 i buluyo diyo :) şaka gibi..şimdi sen temelde hekimin ürettiği geliri hastaneye nası pay ederimi tartışıyosun :) bu paralara kim açıp beyne girer, kim kadın doğumcu olur bu saatten sonra..parasız tedavi olacak doktor bulamayacak torunlarınız haberiniz yok küstürdünüz bütün hekimleri..dedim gibi artık yolun sonu..ya hekimin gelirini hastane personelinden ayırıp adam gibi beyin açtıracak para vereceksiniz ya da veremiyosanız muayenehaneleri serbest bırakacaksınız hekim kendi kazanacak..bu işin Türkiyede yapılır tarafı kalmadı artık!
12
Cevapla
Zeynep
Kurum Hekimleri nerde onlar olmadan zevki yok buraların..tabi hepsi sıcak yatağında uyuyor bizde nöbette çalışalım
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir