Medimagazin logo

Sağlık raporu ücreti ne kadar?

Aile hekimliklerinden ücretsiz olarak alınan sağlık raporları, Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan sağlık birimlerinden 50 ile 100 TL arasında değişen ücret karşılığı alınabilmektedir.
Sağlık raporu ücreti ne kadar?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre 1 Ocak 2013 yılından itibaren işe girişlerde İşe girişlerde alınması zorunlu olan sağlık raporları, yetkilendirilmiş sağlık birimlerinden ücreti karşılığında alınabiliyor. Daha önce aile hekiminden ücretsiz olarak alabildiğimiz sağlık raporu, yapılan düzenleme ile birlikte 50 TL ile 100 TL arasında değişen bir ücret ödenerek alınabilmekte. İşe girişte, ehliyet alırken veya benzeri bir durumda istenen sağlık raporlarının, işyeri hekimlerinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'ne bağlı sağlık güvenlik birimleri ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan sağlık birimlerinden alınabileceği açıklanmıştı.


Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 

Yetkili sağlık kuruluşlarında gişeye muayene ücretini yatırarak bu raporu alabilecek. İki türlü de para ödemeniz gerekiyor. Ayrıca Aile hekiminizden de sağlık raporunuzu ücretini ödemek koşuluyla alabilirsiniz. Aile Hekiminiz gerekli gördüğü taktirde sizi farklı poliklimiklere yönlendirerek uygundur imzası almanızı isteyebilir. Sizden istenen sağlık raporunu ücret ödemek koşuluyla özel Hastane veya özel polikliniklerden de alabilirsiniz. Yalnız SSK anlaşmanız varsa yani sigortalıysanız özel hastalerde sağlık raporu ücreti değişmektedir. 
 

sağlık raporu ücreti
2016
sağlık raporu nasıl alınır
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir