Medimagazin logo

Sağlıkta dönüşümün ikinci fazında öne çıkan konu: Aile hekimliği

Dr.Eker: ‘’Sağlık da dönüşümün ikinci fazında, birinci basamak sağlık hizmetlerinin yeniden organizasyonu çerçevesinde ‘Aile Hekimliği’ uygulamasının sağlık sisteminin merkezine olan yolculuğu daha da hızlanmıştır.’
Sağlıkta dönüşümün ikinci fazında öne çıkan konu: Aile hekimliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akif Emre Eker, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci fazında aile hekimliğinin öne çıkacağını belirtti.
 

Eker, ‘’Ülkemiz sağlık sisteminin geleceği olan ve başladığından beri halkımız tarafından yoğun teveccüh gören ‘Aile Hekimliği’ uygulaması, artık ülkemizin bir vazgeçilmezidir. Birinci basamak hekimliğinin önemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artmaktadır. Sağlık da dönüşümün ikinci fazında, birinci basamak sağlık hizmetlerinin yeniden organizasyonu çerçevesinde ‘Aile Hekimliği’ uygulamasının sağlık sisteminin merkezine olan yolculuğu daha da hızlanmıştır.’’ ifadelerini kullandı.

 

Birinci basamak sağlık hizmetinin artması ile birlikte bu alanda yapılan kongre sayısının da arttığını dile getiren Eker, tüm meslektaşlarını; birinci basamakta yaşanılan sorunların, tanı, tedavi ve takip ile konuların ele alınacağı 5.Ankara Aile Hekimliği Kongresi(ANKAKON)’ne davet etti.

Günlük pratikte hekimlere katkı sağlayacak kursların da olacağı kongre, 5-8 Ekim tarihleri arasında, Kapadokya’da düzenlenecek.

Kongrede geçen yıllardan farklı olarak ‘’multidisipliner katılım’’ olacağı bilgisini veren Eker, ‘’Yaklaşık üç güne yayılan bir süre boyunca, hekimler oturum saatleri dışında da akademisyen hocalarımızla bir araya gelebilecek ve bilgi alışverişinde bulunabilecek. Önceki yıllarda meslektaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşlerin bu sene de olacağına inanıyorum.’’ dedi.

 

kongre
aile hekimligi
ankara aile hekimligi dernegi
Yorum (5)
Ahmet Serinkan
Aile hekimlerinin aldığı yüksek ücret azaltılıp acilde çalışanlara verilmeli.
5
Cevapla
Aziz
Aile hekimi olarak elimize gecen parada gozu olanlara bizim kadar maaş almalarini diliyorum.Ahmet Serinkan, benden alip acildekilere verecegine,acildekilere de aile hekimleri kadar vermesini dilemen daha akil ve izan sahibi oldugunu gosterirdi.
8
Cevapla
Kemal Sayar
Acil hekimlerinin işleri gerçekten zor ve ücretleri arttırılmalıdır. Fakat bunun için diğer meslektaşlarımızın aldığı ücretin azaltılmasına gerek yok.Sanırım devletimizin buna gücü yeter.
11
Cevapla
Burak
Aile hekimlerine hiç sözümüz yok, daha fazla alsınlar. Ama Emekli hekim ile Ek ödemesi olmayan kurumlardaki hekim maaşları rezil durumdadır, bu mazlumlar için ACİLEN bir iyileştirme şart !! İşte size fırsat; 3-4 gün sonra Tıp Bayramı, ne yapacaksanız yapın artık Allah aşkına...
24
Cevapla
İhsan
Burak kardeşim, ellerine sağlık diyorum başka da bir şey demiyorum, nasılsa duymuyorlar, görmüyorlar, algılamıyorlar..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir