Medimagazin logo

SGK’lılara artık özel hastane farkı yok

Mapfre Genel Sigorta ve Medical Park Grubu arasında yapılan anlaşma ile tamamlayıcı sağlık sigortası başladı. Buna göre, SGK’lı kişiler, özel sağlık sigortasını çok düşük primlerle yaptırabilecek ve hiçbir fark ödemeden özel hastanelerde tedavi olabilecekler.
Kaynak: HÜRRİYET
SGK’lılara artık özel hastane farkı yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz aylarda bir genelge yayınlayarak, hem SGK’lı olup hem de özel sağlık sigortası bulunanların, tedavi giderlerinin belli bir kısmını SGK’ya fatura edebileceklerine imkan tanımış, böylece tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasının da önünü açmıştı. Bu konuda da ilk adımı Mapfre Genel Sigorta ile Medical Park Hastaneler Grubu attı ve tamamlayıcı sağlık sigortası başladı. Buna göre, SGK’lı kişiler, özel hastanelerde hiçbir fark ödemeden tedavi olabilecekler.
Mapfre Genel Grubu CEO’su Serdar Gül, yaptıkları anlaşma çerçevesinde ‘Fark Yok Sigortası” adı verdikleri sigorta ürünü ile tamamlayıcı sağlık sigortasının ilk kez hayata geçirildiğini söyledi. Serdar Gül, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştıkları bu sigortanın SGK’lılara büyük avantajlar sağlayacağını belirterek, tamamlayıcı sigorta yaptıranların Medical Park’ın tüm hastanelerinde fark ödemeden tedavi olabileceklerini kaydetti.

ÖZEL SİGORTANIN 3’TE 1 FİYATINA

Serdar Gül, tamamlayıcı sigorta sayesinde özel sağlık sigortasının 3’te bir fiyatına alınabileceğini vurgulayarak, “SGK’lı kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortasını çok uygun fiyatlarla yaptırabilecekler. Primler, İstanbul dışındaki illerde daha düşük olacak” dedi.


Serdar Gül, tüm sigorta sektörünün hastanelerle benzer anlaşmalar yapıp, tamamlayıcı sigorta uygulamasına geçmeleri gerektiğini savunarak, şunları söyledi: “Sigorta şirketleri bu işe girsin ve uygulama tabana yayılsın, böylece de özel sağlık sigortası ucuz olsun, herkes yaptırabilsin istiyoruz. Biz, yaptığımız anlaşma ile bu işin öncüsü olduk ve biraz da sosyal sorumluluk üstlendik. Eğer tamamlayıcı sigorta yayılırsa 5 yılda, 5 milyon kişi özel sigorta yaptırır.”


Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ise, Mapfre Genel Sigorta ile yaptıkları anlaşma hakkında şunları söyledi: “Tamamlayıcı sağlık sigortasını ilk kez hastalarla buluşturuyoruz. Buna göre; İstanbul’dan Batman’a, Samsun’dan Antalya’ya 13 ilde hizmet veren 16 hastanemiz ve 2 tıp merkezimizde SGK’lı kişiler hiçbir fark ücreti ödemeden tedavi olabilecekler.”

Dört kişilik ailenin primi 3 bin 276 lira

Yapılan tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmasına göre, dört kişilik bir ailenin yıllık sigorta primi 3 bin 276 lira olacak. İstanbul dışında ise bu prim, 2 bin 201 liraya kadar düşecek. Serdar Gül, anlaşmanın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Sadece SGK’lı kişiler bu sigortayı satın alabilecek. Sigorta; doktor muayeneden tahlile, radyolojiden modern teşhis yöntemlerine, fizik tedaviden cerrahi müdahaleye kadar tüm teminatları kapsıyor. Sigortanın primlerine
gelince, 45 yaşındaki bir erkek için belirlenen prim, 780 lira; 40 yaşındaki bir kadın içinse 975 lira. ”

mapfre
tamamlayıcı sigorta
medical park
Yorum (2)
Ecz_ Serdar
Başlık REKLAMLAR olsaydı daha uygun olurdu. Bu haberler(!) özel sağlık sigortasını yaygınlaştırma ve temel sağlık sigortasının (SGK) kapsamını daraltmanın, paran kadar sağlık anlayışının yerleştirilmesinin ön çalışmalarıdır. Lütfen bunlara izin vermeyin.
0
Cevapla
Mehmet
Eczacı Bey'in yorumuna katılıyorum. Reklamı haber diye vermek doğru değil. Ya da bunun başına "bir reklam" ibaresi konularak yayınlanmalı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir