Medimagazin logo

'Sibel Öztürk diye yazılır TurkishAngel diye okunur'

DEAŞ'ten temizlenen Cerablus'ta görev yapan ve gerektiğinde ambulansın direksiyonuna geçip hayat kurtarmak için zamanla yarışan Gaziantepli acil tıp teknisyeni Sibel Öztürk, Türkiye'nin gündemine oturdu.
'Sibel Öztürk diye yazılır TurkishAngel diye okunur'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen Cerablus'taki hastanede ekip arkadaşlarıyla acil tıp teknisyeni Sibel Öztürk, gerektiğinde ambulansın direksiyonuna geçip hayat kurtarmak için zamanla yarışıyor. 

Hikayesiyle insanların takdirini toplayan "Cerablus meleği", önceki akşam Twitter'da "TurkishAngel" etiketiyle kısa sürede "Türkiye trend topic" listesinde yer aldı.

 

 

 

Sosyal medya kullanıcıları AA'nın yayınladığı fotoğraf ve görüntüleri paylaşıp genç sağlıkçıya, "Sibel Öztürk diye yazılır TurkishAngel diye okunur", "İyi ki varsın Sibel" ifadeleriyle destek verdi. Açılan hashtag'te birçok ünlü isim de genç kız hakkında paylaşımda bulundu. Medya kuruluşlarının kendisine ulaşmaya çalıştığı genç sağlıkçı, ilk günkü heyecanla Cerablus'ta işini yapmaya devam ediyor.

Gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini severek yaptığını ve burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Haberin yayınlanmasının ardından tanıdıklarının kendisini aradığını belirten Sibel Öztürk, tüm arkadaşları adına bu tebrikleri kabul ettiğini ifade etti.

Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:

"Cerablus Hastanesinde devletimizin desteklemiş olduğu, bizim de ülkemizi temsil ettiğimiz sağlık hizmetlerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Arkadaşlarımla birlikte işimizi severek yapıyoruz, bu hizmeti alan Suriyeliler de bizden memnun. Türkiye Cumhuriyeti'ni burada temsil etmek tabii ki gurur verici ama burada en çok mutlu eden şey hayat kurtarmak, insanlara faydalı olabilmektir. Ülkemiz adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun fark edilmesi ve görülmesi, bunun olumlu geri bildirimi, meslektaşlarım adına gurur verici oldu. Devletimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz, işimizi severek yapıyoruz ve gönüllü olarak geldik. Burada zor bir görevi yerine getirmeye çalışıyoruz, olumlu geri dönüş almamız bizi gururlandırdı, insanlar dua ediyor hiç tanımadığımız insanlar dua ediyor bu çok güzel bir duygu. Sosyal medyadan olsun, telefondan olsun herkes tebrik ediyor, ben bunu tüm ekip arkadaşlarım adına bunu kabul ediyorum. İnşallah işimizi en güzel şekilde yapmaya devam edip ülkemize layık olmaya çalışacağız."

sibel öztürk
cerablus
turkishangel
sosyal medya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir