Medimagazin logo

Abdi İbrahim, Suudi Arabistan ilaç pazarında

Abdi İbrahim, Banaja Holding'in üretim ve pazarlama firması Deef ile stratejik lisans anlaşması imzaladı
Abdi İbrahim, Suudi Arabistan ilaç pazarında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL - Abdi İbrahim, Suudi Arabistanlı ilaç dağıtım şirketi Banaja Holding'in üretim ve pazarlama firması Deef ile stratejik lisans anlaşması imzaladı. 

 

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre şirket, uluslararası pazarlardaki büyüme politikası doğrultusunda gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, Suudi Arabistan'da 5 yıl içinde 55 milyon dolarlık pazar elde etmeyi hedefliyor. 

 

Açıklamada anlaşmaya ilişkin görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, iki şirket arasındaki güven ve iyi niyete dayalı profesyonel ilişkinin yapılan anlaşmayla yepyeni bir platforma taşındığını ifade ederek, şunları kaydetti: 

 

"Gerek insan sağlığına hizmet misyonumuz gerekse global bir oyuncu olma yolundaki vizyonumuz açısından büyük önem taşıyan bu anlaşma ile; çoğunluğu kalp ve damar sağlığı, merkezi sinir sistemi ve solunum alanında Türkiye'de lider olan 8 ilacımızın 19 farklı formunu değerli partnerimiz Deef''n tesislerinde üretimini gerçekleştirirken, bunun yanında 3 ilacımızın 7 farklı formunun da  ihracatını yapıyor olacağız." 

 

Uluslararası pazarlarda pek çok anlamlı projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Barut, Kazakistan'da kurdukları ortaklık ile bu senenin sonunda Türkiye'nin dışında ilk kez ilaç üretimine başlayacaklarına dikkati çekti. 

 

Barut, şöyle devam etti: 

"Türkiye'de liderliğimizi sürdürürken, dünya ilaç arenasında önemli bir yere sahip olan Otsuka şirketi ile kurduğumuz ortaklığımız ile de  faaliyetlerimize hız verdik. Uluslararası ilişkilerimizi dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden oluşan lisansörlerimiz, yeni ürün geliştirme konusundaki know-how ve teknoloji alışverişi yaptığımız stratejik ortaklarımız ile çok boyutlu olarak da devam ettiriyoruz. Bu bağlamda, yakın çevredeki öncelikli pazarlar olan; Kazakistan, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan,  Arnavutluk, Bosna, Irak ve Körfez Ülkeleri'nde etkin rol oynamak ve Avrupa pazarlarına ise ihracatımızı artırmak öncelikli iş planlarımız arasında yer alıyor." 

 

5 yılda 55 milyon dolarlık pazar hedefleniyor 

 Abdi İbrahim Üst Yöneticisi (CEO) Süha Taşpolatoğlu da Deef ile gerçekleştirilen stratejik lisans anlaşmasının, her iki firma adına da bir kilometre taşı olacağına inandığını belirtti. Taşpolatoğlu, şunları kaydetti: 

 

"Deef ile yaptığımız ortaklık kapsamında, önümüzdeki 5 yıl içinde 55 milyon dolarlık pazar elde etmeyi hedefliyoruz. Bu ortaklık ile Abdi İbrahim olarak kısa vadede Suudi Arabistan pazarında, uzun vadede ise diğer Körfez Ülkeleri piyasalarında yer edineceğiz. Körfez Ülkeleri ilaç pazarı büyüklüğü, Türkiye ilaç pazarının büyüklüğüne eşit durumda. Suudi Arabistan, yüzde 65 ile Körfez Ülkeleri ilaç pazarının en büyük ülkesi konumunda. Eylül 2014'de bağımsız kuruluşlarca açıklanan rapora göre, Suudi Arabistan 3 yıl içerisinde dünyanın en büyük 20 ilaç pazarı arasında yer alacak. Son derece önemli olan bu pazarda faaliyet gösteren bir Türk ilaç firması bulunmaması açısından Deef ile imzaladığımız anlaşma büyük önem taşıyor." 

 

Deef Pharmaceutıcal Industrıes Genel Müdürü İbrahim Al-Makhadi ise Abdi İbrahim ile gerçekleştirilen ortaklık sayesinde portföylerini genişleteceklerini belirterek, "Bu önemli anlaşma ile ürünlerimiz Suudi Arabistan pazarı erişiminde hız kazanacak. Dönüm noktası niteliği taşıyan bu ortaklık, bir Türk firmasıyla yaptığımız ilk girişim. Başarılı geçmişiyle Türkiye'nin lider ilaç firması olan ve EMEA Bölgesi'nde de hızla büyüyen Abdi İbrahim'den daha iyi bir ortak seçemezdik. İnanıyoruz ki Deef ve Abdi İbrahim olarak deneyimlerimiz, değerlerimiz, kaliteye ve sürdürülebilir gelişmeye olan bağlılığımız ile bu birliktelik bizi ileriye taşıyacak" değerlendirmesinde bulundu. 
İlk filmin yönetmeni olan Farrelly kardeşler; bu filmde, Lloyd ve Harry'yi, Harry'nin tanımadığı çocuğunu bulmak üzere bir yolculuğa çıkarıyor.

abdi
i̇brahim
suudi
arabistan
ilaç
pazarında
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir