Medimagazin logo

Boehringer Ingelheim Ar-Ge’yle büyüyor

Araştırmaya dayalı ilaç firması Boehringer Ingelheim, 2015 yılının finansal rakamlarını açıkladı. .
Boehringer Ingelheim Ar-Ge’yle büyüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Merkezi Almanya’da bulunan Boehringer Ingelheim için 2015 yılı başarılı geçti. Şirketin Yönetici Direktörler Kurulu Başkanı Profesör Andreas Barner Almanya’nın Ingelheim kentinde gerçekleştirilen yıllık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede; “Birçok önemli tıbbi keşifte bulunduk. Aynı zamanda, 2015 yılında, üzerine rekabet kabiliyetimizi inşa edeceğimiz ve gelecekte de sürdürülebilir iş gelişimi için önümüzü açacak stratejik bir rota izledik” dedi. 

Boehringer Ingelheim’ın 2015 yılında 14.8 milyar Euro net satış gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Barner, toplantıda şirketin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarından da bahsetti. Barner sözlerine şu şekilde devam etti; “İnovasyon özgürlüğünü gelecekte de korumak için, Boehringer Ingelheim olarak geçtiğimiz yılda önemli stratejik kararlar aldık. Şirket olarak hedefimiz ise; odak noktamıza yoğunlaşmak ve böylelikle hali hazırda üstün olan rekabet yeteneğimizi pekiştirmek. Viyana’daki biyofarmasötik üretim tesisimizin genişletilmesi için 500 milyon Euro yatırım yapma kararımız da bir başka önemli stratejik adımımızdır.’ 
Araştırma-geliştirme ortaklıklarına daha fazla ağırlık verildi
Profesör Barner; “Beşiri alanındaki inovatif ilaçlar, gelecekte de büyümemizin ve başarımızın ön koşulu olacaktır. Bu nedenle, gelecek beş yıl boyunca beşeri inovatif alanındaki uluslararası araştırma ve geliştirme faaliyetlerimiz için yaklaşık 11 milyar Euro yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu rakamın 5 milyar Euro’luk kısmı klinik-öncesi araştırma ve geliştirmeye, 1.5 milyar Euro kısmını ise şirket dışı ortaklarla koordinasyona harcayacağız. Bununla birlikte, Boehringer Ingelheim’da erken ve orta araştırma fazlarında olan inovasyonların neredeyse yüzde 50’si, üniversiteler ve biyoteknoloji şirketleri gibi şirket dışı ortaklarla yapılan işbirlikleri neticesinde ortaya çıkacak” şeklinde konuştu. 2015 yılı boyunca Boehringer Ingelheim, diyabet, onkoloji ve solunum alanlarındaki konumunu güçlendirdi.

Net satışlar tüm iş kollarında arttı
Boehringer Ingelheim’ın geçtiğimiz sene tüm iş kollarında büyüme gösterdiğini belirten Profesör Barner, “Boehringer Ingelheim’ın en önemli iş kolu olan reçeteli ilaçlar kolunda, jenerik ilaçlar hariç net satışlar yüzde 4.1 artarak 10.7 milyar Euro’ya ulaştı. 2015 yılında toplam net satışının yaklaşık yüzde 10’unu ise tüketici sağlığı ürünlerinden elde edildi. Boehringer Ingelheim, 2015 yılında hayvan sağlığı iş kolu ile de ek kazanç edinmiş, bu koldaki net satışlar yüzde 10.5 artarak yaklaşık 1.4 milyar Euro’ya ulaştı. Bu iş koluyla toplam net satışlara yüzde 9 katkı sağlandı. Biyofarmasötikler iş kolu, 576 milyon Euro’luk net satış rakamıyla toplam net satışların yüzde 4’ünü oluştururken geçen seneye oranla yüzde 15 büyüme kaydetti” dedi. 
Profesör Barner, şöyle devam etti: “Mevcut mali yılda, global farmasötik pazarlardaki düşük büyüme ivmesi göz önüne alındığında, Boehringer Ingelheim net satışlarında geçen seneye kıyasla minör bir artış sağlamayı hedefliyor. Yönetici Direktörler Kurulu’nun Finanstan Sorumlu Üyesi Hubertus von Baumbach; “Öte yandan, önümüzdeki aylarda harcayacağımız çabanın meyveleri, orta vadede birçok alandaki pazar konumumuzu önemli ölçüde güçlendirmemizi sağlayacaktır.”
 

boehringer ingelheim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir