Medimagazin logo

Dördüncü kez 'En Etik Şirket'

EDMER tarafından “etik ve iş ahlakı farkındalığı yaratmak, etik bilincini yaygınlaştırmak ve gençlere örnek olacak şirket ve yöneticileri ödüllendirmek” amacıyla verilen etik ödüller sahiplerini buldu
Dördüncü kez 'En Etik Şirket'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ETİKA 2015 Türkiye’nin En Etik Şirketleri” ödülünü kazanan Novo Nordisk, bu yıl aldığı ödülle bu alanda üst üste dördüncü kez ödüle layık görüldü.

Etik alanında üst üste dördüncü kez başarı yakalamanın öyküsünü, Novo Nordisk Yakın Doğu Bölge Hukuk ve Uyum Direktörü Meltem Özker Gündüz ile konuştuk.

Firmanızın en önemli yönetim prensibi nedir?

Şirketimizin başlıca yönetim prensipleri Novo Nordisk Tarzı ile belirlenmiştir. Bir başka deyişle, Novo Nordisk Tarzı, aldığımız her kararı destekleyen kılavuz niteliği taşıyan iş yapış şeklimiz ve prensiplerimizdir. Novo Nordisk Tarzı, kim olduğumuzu, nereye ulaşmak istediğimizi ve şirketimiz ve çalışanlarımız için yönümüzü oluşturan değerleri açıklamaktadır. Novo Nordisk Tarzı 10 temel unsurdan oluşmaktadır ve bu unsurların etik bakımından en önemli olanı ise “Kalite ve İş Ahlakından Asla Ödün Vermemek” ilkesidir. Bu ilke, iş yapış yöntemimizin ve yönetim prensiplerimizin başlangıç noktasıdır, diyebiliriz.

Bu ödülü dört yıldır üst üste almanızın püf noktası nedir? Bu ödüle layık görülmenizi sağlayan etik değerlerin başında hangileri geliyor?

Çalışanlarımızın etik değerlere sahip çıkması ve bu değerlerden asla taviz vermemesi Novo Nordisk’i bu noktaya taşımaktadır. Novo Nordisk’te tüm çalışanlarımızda etik bilincini yerleştirmek ve devamını sağlamak birincil görevimiz. Her zaman belirttiğimiz gibi, etik yaklaşım ve kaliteden ödün vermemek, şirketimizin ortak değerlerinden oluşan “Novo Nordisk Tarzı” olarak adlandırdığımız yönetim prensibimizin en önemli ve değişmeyen ilkelerinden biridir. Bu ilkenin eksiksiz, dünyadaki her çalışanımız bakımından işimizin her alanında ve her anında sahiplenilmesi bizi dördüncü kez bu ödülü almaya layık kılmıştır.

Bu değerleri korumak için ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?

Novo Nordisk olarak, etik değerlerin hem çalışanlarımız hem de iş ortaklarımız tarafından sürdürülebilir şekilde benimsenmesi hususunu çok önemli görmekteyiz. Bu nedenle şirketimizde bu hususta sıklıkla çeşitli eğitimler gerçekleştirmekteyiz.  Öte yandan, Novo Nordisk olarak çalışanlarımıza etik bilincini sadece verilen eğitimlerle değil, bu bilinci hayatın her alanına entegre ederek yaratmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle olabildiğince yaratıcı ve akılda kalıcı uygulamaları kullanmaya çalışıyoruz. Yarattığımız süper kahramanlar, çalışanlar arasında oynatılan takım oyunları ve akılda kalıcı videolar bu uygulamaların örnekleri olarak verilebilir. Novo Nordisk olarak etik değerlerin sadece çalışanlarımız tarafından değil, iş yaptığımız şirketler bakımından da benimsenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle etik eğitimlerini gerekli gördüğümüz ölçüde çalıştığımız üçüncü taraflara da vermekteyiz.

EDMER kriterinin değerlendirildiği şirketler için; etik değerler ve iş ahlakı, itibar yönetimi, kurumsal yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, uyum yönetimi, liderlik ve yaratıcılıktan oluşan altı kategori bulunuyor.  Diğer alanlarda yürüttüğünüz faaliyetler hakkında da bilgilendirebilir misiniz?

Novo Nordisk olarak iş etiği uygulamalarını önem sırasına koymaksızın bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle hem EDMER kriterleri hem de bu alanda kabul edilen tüm kriterler bizim için önem arz ediyor. Şeffaflık, hasta odaklı iş yaklaşımı, gelişim ve çevresel sorumluluk önemli, bu hususta örnek teşkil edebilir.

Etik çalışma prensiplerinin oluşturulması için çalışanlarınızla yürüttüğünüz ne gibi faaliyetler var?

İş etiği değerlerinin çalışanlarımızda oluşturulması ve onlara her zaman öncülük edebilmesi için bu hususu gündelik faaliyetlerimize mutlaka yansıtmaya çalışıyoruz. İş etiğinin, Novo Nordisk ailesi içerisinde kâğıt üzerinde kalan kurallar bütünü değil, toplantılarımız, hatta iş arkadaşlarımız ile yaptığımız sohbetlerin de bir parçası hâline geldiğini görmek bizim için gurur verici. Bunun altında yatan temel prensip ise hiç şüphesiz “şeffaflık”. Bütün çalışanlarımızı iş etiği konusunda akıllarına takılan tüm hususları hiç çekinmeden paylaşmaları, bu hususta fikir alışverişi yapmaları için her zaman destekliyoruz.

 

Teşekkürler.

etik
iş ahlakı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir