Medimagazin logo

İlaç pazarında teşvikle büyüme

Türkiye'de sağlık ve ilaç endüstrisi, hızını daha da arttıracak. Deloitte'nin raporuna göre, sektör 2014 yılında yüzde 14 büyüyerek, 16 milyar dolara ulaşacak. Raporda, Türkiye'nin sağlık ve ilaç sektöründeki yabancı ve yerel firmalara sağlanan teşviklerle AR-GE faaliyetlerinin de desteklendiğine dikkat çekildi
İlaç pazarında teşvikle büyüme
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'de sağlık ve ilaç endüstrisi 2013'te de hızını kesmiyor. Deloitte, '2013 Küresel Sağlık ve İlaç Endüstrisi Görünümü: Değişen Zorlu Şartlara Uyum için İyimser Yaklaşımlar' raporunu yayınladı. Raporda, paydaşların karşılaştıkları sorunlara, sağlık ve ilaç endüstrisinin hızlı büyüdüğü Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin (BRIC) gibi gelişmekte olan ve Türkiye gibi ciddi gelecek vaat eden önemli pazarların durumu hakkında da oldukça detaylı gözlem ve verilere yer verildi.

TEŞVİKLER SEVİNDİRİCİ

Gelişen önemli pazarlar arasında görülen ve değerlendirilen Türkiye'de sağlık ve ilaç endüstrisinin durumuna ilişkin verilerin de ortaya koyulduğu raporda, Türkiye'de ilaç pazarının 2014'te yüzde 14 büyüyerek, 16 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor. Türkiye'nin 'İyi Üretim Uygulamaları' ile içeride ürün kalitesini yükseltmeyi amaçladığı, üretim ve ihracatta rekabet avantajını arttırmayı hedeflediği hususlarına dikkat çekiliyor. Ayrıca sektördeki yabancı ve yerel firmalara sağlanan teşviklerle AR-GE faaliyetlerinin de desteklendiği ifade ediliyor.

İş portföyü değişiyor

Deloitte'nin 2013 görünümüyle alakalı raporunda, sağlık ve ilaç endüstrisindeki şirketlerin bu yıl ve sonrasında karşılaşabileceği olası zorluklar arasında iş portföyünün değişime uğraması, hukuki altyapıda değişimler ile pazar ve tedavi usul değişiklikler en başta gösteriliyor.

Yeni AR-GE modelleri

Raporda, sağlık ve ilaç endüstrisi paydaşlarının ise 2013 yılında göz önünde bulundurmaları gereken önemli hususlar arasında; yeni AR-GE modelleri üzerinde yapılacak çalışmalar ile marka strateji ve fiyatlandırma ilişkisi gösteriliyor.

i̇laç
pazarında
teşvikle
büyüme
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir