Medimagazin logo

Merck ve Pfizer’den immüno-onkolojik işbirliği

Merck, Amerikan Klinik Onkoloji Derneği’nin Yıllık Toplantısı (ASCO)’da, özellikle tedavisi zor olan kanserlerle ilgili yaptığı araştırmaların verilerini sundu. Şirket, hastaların hayatta kalma sürelerinin uzamasına yardımcı olacak tedaviler bulma hedefine yönelik çalışmalar yaptığını açıkladı.
Merck ve Pfizer’den immüno-onkolojik işbirliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bu yıl Şikago’da gerçekleşen ve dünya çapındaki en büyük onkoloji kongresi olma özelliği taşıyan ASCO, 30.000’den fazla onkolog, birçok hasta derneği ve onlarca basın mensubunu ağırladı. 51. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) Yıllık Toplantısı’nda, Merck’in biyofarmasötik şirketi Merck Serono’da Küresel Araştırma ve Geliştirme Başkanı olan Luciano Rossetti bazı açıklamalarda bulundu. Rosetti “Hastalar açısından anlamlı bir fark yaratmak amacıyla yumuşak doku sarkomları ve merkel hücre karsinomu gibi tedavisi zor kanserleri aydınlatmaya odaklandık. ASCO 2015’te sunduğumuz veriler, bu kanser türleri için yeni, farklılaşmış tedaviler geliştirebilmek amacıyla şirket içi uzmanlığımızı ve becerilerimizi, stratejik işbirliklerimizle birleştirerek inovasyon sağlamaya duyduğumuz bağlılığın göstergesidir” dedi.

Merck ve Pfizer’den İşbirliği
Merck ve Pfizer, 2014 yılı Kasım ayında immüno-onkoloji alanında işbirliği için bir anlaşmaya vardıklarını duyurmuşlardı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak her iki şirket, Merck tarafından keşfedilen, geliştirilen ve araştırma süreci devam eden anti-PD-L1 antikoru avelumabın tedavi edici potansiyeline odaklanan 20 yüksek öncelikli immüno-onkoloji klinik araştırma programı için işbirliği yapacaklarını açıkladılar. 

Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Daha hızlı ve etkin yol almak, daha iyi sonuçlar elde etmek için onkoloji alanında güncel tedavi alternatiflerinden birisi olarak geliştirilen anti-PD-L1 üzerinde önemli bir işbirliği yaptık. Pfizer ile immüno-onkoloji alanında işbirliğine giderek anti-PD-L1’in tedavi edici potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı, söz konusu araştırma-geliştirme programının kapsamını büyütmeyi ve ilk dalga immüno-onkoloji bazlı tedavilerin bir parçası olmayı hedefledik. ASCO’da gerçekleştirdiğimiz sunumlar işbirliğimiz ile immüno-onkolojiye gösterdiğimiz yaklaşımı, anti-PD-L1’in klinik çalışmaları üzerine güncel bilgilendirmeyi ve ASCO konularının özetlerini içerdi.”

Pfizer Türkiye Onkoloji İş Birimi Lideri Mehmet Yetiş konu hakkında şöyle konuştu: “Pfizer Onkoloji olarak, yüksek kalitede bilimsel araştırmalar yapıyor ve ürün geliştirmedeki liderliğimizi koruyoruz. Merck KGaA ile anti-PD-L1 antikoru üzerine birlikte çalışmak üzere imzaladığımız anlaşma ile kanser hastaları için immünoterapi kullanım alanını geliştirmeyi ve onkoloji iş birimimizi hızla büyütmeyi hedefliyoruz. Bu işbirliği her iki firmanın immüno-onkoloji alanındaki yetkinlik ve güçlü yönlerinden faydalanmamızı sağlayarak, farklı tümör tiplerine sahip hastaların ihtiyaçlarına cevap verecek gelişmeleri hızlandıracaktır. Bu birlikteliğin ürün geliştirme programlarımızın takvimlerine de olumlu katkıda bulunacağına inancımız tam."

Kanser tedavilerini iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Şehram Zayer, “Günümüzde artık kanserin genetik özellikleri tedaviyi yönlendirmeye başladı. Bu genetik değişiklikler ve tedaviyi belirleyecek mutasyonların varlığını keşfetmek için araştırma-geliştirmenin önemini daha da artırdı. Bu alandaki gelişmelerle kanser hastalarına daha olumlu bir bakış açısı sağlayabilir duruma geldik. Henüz karşılanmamış hasta ihtiyaçlarına odaklanarak, hastaların yaşam kalitesini ve süresini uzatmak için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak her zaman altını çizerek vurguladığımız gibi, kanserden korunma ve erken tanı için genel tarama testlerinin yapılması da en az tedavi kadar önemlidir” dedi.

merck
ve
pfizer’den
immüno-onkolojik
işbirliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir