Medimagazin logo

İlk yerli solunum cihazını üretti, dünyaya ihraç edecek

Yerli ilaç üreticisi Sanovel, 6 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda Türkiye'de bir ilke imza attı. Astım ve Kronik Obstruktif Akciğer Hastalarının (KOAH) tedavilerini kolaylaştırıcı inhalasyon cihazı Türkiye'de ilk defa Sanovel tarafından üretildi.
Kaynak: KEVSER KULAKSIZ / ZAMAN
 İlk yerli solunum cihazını üretti, dünyaya ihraç edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'de yaşayan 8 milyondan fazla astım ve KOAH hastasına daha etkin ve hızlı ulaşımı sağlayacak olan cihazın kullanım kolaylığı doktor ve hastalar için büyük avantaj oluşturacak. Cihazın tanıtımıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Toksöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, Silivri'deki fabrikalarına 10 milyon Euro'luk ek yatırım yaparak 1,8 milyar TL büyüklüğündeki solunum pazarına girdiklerini söyledi. Toksöz, "Hem Sanohaler hem de bu alanda yapacağımız yeni yatırımlarımızla, orta vadede solunum pazarından aslan payını almayı hedefliyoruz. Sanaholer'ı yurtdışına, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok dünya ülkesine de ihraç etmeyi planlıyoruz." dedi. 6 yıl önce 150 milyon dolar yatırımla kurulan fabrikalarının 300 milyon kutuluk üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük tesisi olduğunu dile getiren Toksöz, Silivri tesisinde 400 olmak üzere toplam 2 bin çalışanları bulunduğunu ve 29 yılda sektörün ilk 10 firması arasına girmeyi başardıklarını kaydetti. Uzun vadede uluslararası piyasada tanınan global bir ilaç firması olmayı hedeflediklerini vurgulayan Toksöz Holding yöneticisi, "Şu anda Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Ukrayna, Kosova ve Makedonya'ya 10 milyon dolara yakın ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki sene Rusya'ya, daha sonra ise Avrupa ve Amerika'ya açılmayı hedefliyoruz." diye konuştu. Avrupa Patent Ofisi Farmasötik başvurularında ilk 25 listesinde, 2011 tarihi itibarı ile 32 başvuru ile 14. sıraya çıktıklarını söyleyen Toksöz, "Türkiye'den ilaç alanında yapılan toplam 56 adet başvurunun 32'sinin Sanovel tarafından yapılmış olması bizim açımızdan gurur vericidir." ifadelerini kullandı. Sanovel İlaç Ürün Müdürü Özlem Atabaş ise Sanohaler cihazının 4 yaş üzeri çocuk ve yetişkinlerin kullanımına hazır olacağını belirterek "Cihazımızın kullanımı çok pratik. Hastaların kullanımını öğrenmesi çok kolay. Hekimlerimiz hasta eğitimi verirken çok rahat öğretebilecek. Cihazın hastalar tarafından kolay kullanılması, tedavi başarısını artıracak." dedi.

Sanovel İlaç Ar-Ge Direktörü Ümit Çifter "Yüzde 100 Türk sermayeli bir ilaç firması olan Sanovel'in, uzun soluklu bir Ar-Ge çalışmasının sonucu olarak geliştirilen, Türkiye ve Avrupa'da patent koruması altına alınan ilk Kuru Toz İnhaler cihazı Sanohaler ile ülkemiz ve Türk ilaç sanayii açısından çok önemli ve gurur verici başarıya imza atılmıştır." derken şirketin Pazarlama Müdürü Taylan Özgür Çelik şu değerlendirmeyi yaptı: "Büyük hedeflerle çıktığımız bu yolda amacımız, diğer tedavi alanlarında olduğu gibi başarılı olmak ve solunum alanında lider firma haline gelmektir."

i̇lk
yerli
solunum
cihazını
üretti
dünyaya
ihraç
edecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir