Medimagazin logo

Ahmet Demircan görevi Akdağ'dan devraldı

Sağlık Bakanlığına getirilen Ahmet Demircan, görevini Başbakan Yardımcılığı görevine atanan Recep Akdağ'dan devraldı.
Ahmet Demircan görevi Akdağ'dan devraldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kabine değişikliğinin ardından Sağlık Bakanlığında devir teslim töreni düzenlendi.

Recep Akdağ, törende yaptığı konuşmada, tarihin belli dönemlerinde belli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, AK Parti iktidarlarından sonra Türkiye'de sağlık hizmetlerinde bu sıçramanın elde edildiğini söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdağ, "Sağlıkta Dönüşüm Programı ismiyle 2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlattığımız çalışmalar, yaklaşık 10 yıllık bir süre içerisinde bütün dünyada Türkiye'nin sağlık sistemini bir örnek sistem halinde getirdi. Dünyanın takdir ettiği ve birçok ülkenin örnek almaya çalıştığı bu sistem, aslında halkımızın, vatandaşlarımızın, tek tek her birimizin sağlık hizmetlerine erişmesini sağladı. Verimliliği artırarak bunu sağladık. Yeni organizasyonlar oluşturduk." diye konuştu.

Bu kapsamda, Aile Hekimliğini kurduklarını ve AK Parti hükümetleri döneminde kamu hastanelerini tek çatı altında topladıklarını anlatan Akdağ, sağlık hizmetlerine erişimin yükseltildiğini söyledi.

Akdağ, ambulans ihtiyacından, birinci basamak denilen aile hekimliği hizmetlerine, oradan da hastanecilik hizmetlerine kadar her alanda çalışma yapıldığını dile getirerek, bunların vatandaşlar tarafından da takdir edildiğini vurguladı.

Hükümet olarak vatandaşın kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçtüklerini anımsatan Akdağ, sağlık hizmetlerinin 2002 yılında yüzde 39 memnuniyet alırken, bu oranın şimdi yüzde 75.5'e çıktığına dikkati çekti.

Bunun sürdürülerek daha üst seviyelere yükseltilmesinin AK Parti hükümetlerinin hedefi olduğunu vurgulayan Akdağ, ilerleme ile ihtiyaçların da değiştiğini fark ettiklerini aktardı. Akdağ, hastalık yükünün değiştiğine değinerek, eskiden Türkiye'de çocukların ishal ve kızamıktan kaybedildiğini, anne ve bebek ölüm oranlarının çok yüksek olduğunu, zatürre, sıtma ve tifodan kişilerin yaşamını yitirdiğini, bu durumun artık tamamen değiştiğini bildirdi.

Türkiye'de hastalık yükünün hem azaldığını hem de vasfının değiştiğini anlatan Akdağ, şişmanlık, hareketsizlik ve sigara ön planda olan sorunlar arasında yer aldığını söyledi.

Bu yılın başından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla sağlıkta dönüşümün ikinci fazını başlattıklarını hatırlatan Akdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi inşallah tüm AK Parti iktidarlarımızın oluşturduğu mirası değerli Bakanımıza emanet etmek üzere buradayız. Biliyoruz ki Allah'ın izniyle çok kıymetli Bakanımız Ahmet Demircan, kendi müktesebatı itibariyle ve kendi kabiliyetleri itibariyle bu bayrağı çok daha yükseğe kaldıracaktır. Türkiye, bunu başarabilecek bir ülkedir. Türkiye'nin sağlıkta tüm dünya ülkelerine model ülke olma özelliğini taşırken, bir taraftan da vatandaşımızın çok daha kaliteli hizmet almasını sağlayacak yeni bir dönemi inşallah Sayın Bakanımızla birlikte oluşturmuş olacağız.

Vazifemiz, kendilerine vazife verilmiş değerli bütün arkadaşlarım gibi AK Parti'nin 'önce insan' diyen felsefesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın insana hizmet etmeyi hizmetkarlık bilen anlayışını en yüksekte tutmaktır. 2019'a kadar böyle yolumuza devam edeceğiz. Biz, biraz yorulmayan bir partiyiz. 15 sene içerisinde iktidarlar yorulur ama biz Allah'a şükürler olsun kendini yenileyebilen, vatandaşının ihtiyacına göre yoluna devam edebilen bir AK partiyiz. 2019'da da ipi inşallah bu şekilde göğüsleyeceğiz. Yeni kabinemiz, 2019'a giderken ülkeyi dimdik ayakta tutan, ileriye taşıyan bir felsefeyle yoluna devam edecektir.

Şunu da bilmenizi arzu ederim. Sonuna kadar bana ne emriniz olursa, geçmişten gelen tecrübe aktarımı konusunda, burada sizin 24 saat hizmetinizde olan bir arkadaşınız var. Rabbim, kolaylık ihsan etsin. Bu hizmeti en mükemmel şekilde götüreceğinizi, bayrağı çok daha yükseğe çıkaracağınızı da biliyorum. Şimdiden size muvaffakiyetler diliyorum."

- "İkimizde 6 çocuğa sahibiz"

Akdağ, Demircan ile bir ortak özelliklerinin de olduğunu belirterek, "Değerli Bakanımızla ikimiz aynı fakülteden mezunuz. Erzurum Atatürk Üniversitesinden mezunuz. Basına da yansıdı, ikimiz de 6 çocuğa sahibiz." dedi.

Sosyal medyada "Sağlık Bakanı olmak için 6 çocuğa sahip olmak gerekiyor." diye yazıların yer aldığını ifade eden Akdağ, çok çocuklu olmanın gerçekten insanı yetiştiren bir tarafı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Her çocuğun tek başına ayrı bir dünya olduğunu dile getiren Akdağ, ergenlik çağında da çocukların kişilik yapılarının değiştiğini, 6 çocuk sayısının ergenlikte 12 çocuk gibi olduğuna işaret etti. Akdağ, "O dönemde ikinci bir çocuk daha oluyorlar. Eğer 2 çocuğunuz varsa ergenlik çağında bu 4 çocuk gibi oluyor. Bizim 6 çocuk var, 6'sının da ergenlik çağında değiştiğini sayarsan 12 oluyor. Bizler, damat ve gelinlerimizi de çocuklarımız olarak gören bir toplumuz. O zamanda 6 artı 6, 12 çocuk oluyor." şeklinde konuştu.

- "Mazisini olmayanın istikbali olmaz"

Ahmet Demircan da tüm canlıların en önemli özelliğinden birinin kendilerini yenileme yeteneği olduğunu belirterek, "Biz, canlı bir toplumuz ve dönüşüm içinde olan, gelişim içinde olan bir milletiz. Bu dönüşümü, üç temel üzerine oturttuk. Sistemde dönüşüm, ondan önce zihniyette dönüşüm ve uygulamadaki, hizmetteki dönüşüm." dedi.

Zihniyetteki dönüşümün "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla insan merkezli bir dönüşüm olduğunu ve bu anlayışla yola çıktıklarını dile getiren Demircan, şöyle devam etti:

"Sonradan onun gerektirdiği sistemi inşa ettik ve o sistemi zamanın gerektirdiği şekilde de yeniliyoruz. Bu yenileme sadece sağlıkta değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi gelişmesi, devlet gelişmesi de adım adım kendisini yeniliyor. En son 18 Nisan’da yapmış olduğumuz referandumda sistemimizi de yeniden geliştirdik. Şimdi, bu yeni sisteme uygun gelişim adımları atılıyor.

Sağlıkta da aynı adımlar atılıyor. Daha önce hizmet veren tüm Bakan arkadaşlarımızın yapmış olduğu hizmetlerin biriktirdiği tecrübeden elbetteki istifade edeceğiz. Mazisi olmayanın istikbali olmaz. Biz, maziyle birlikte istikbale yürüyen bir hareketiz. Bu, sağlıkta da aynı şekilde devam edecek."

Sağlığın, Türkiye’de hizmet alanları içinde çıtası en yüksek alanlardan biri olduğuna dikkati çeken Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de son 15 yıl içerisinde 2002’den itibaren hızla çıta yükseldi. Şimdi bize düşen bayrak yarışında, bu çıtayı daha da yukarıya çekmek. Halkımızın hizmetlerini, zamanın da gerektirdiği yenilikleri de yerine getirerek, daha da artırmak ve bayrağı bir üst noktada bizden sonra gelecek olanlara devredebilmektir.

Bakanımızın, diğer Bakan kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın buradaki tecrübelerinden elbette yararlanarak, bu hizmeti en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağımı, buradan sizler aracılığı ile bütün milletimize söz olarak veriyorum. İnşallah 2019’a giderken Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın kılavuzluğunda, rehberliğinde ve önderliğinde Türkiye, hızlı bir şekilde bu dönüşümleri yapacak ve milletimizin, ülkemizin layık olduğu güç ve ülkemizin mazlumlara el uzatma potansiyelini arttıracak."

Türkiye’nin, sadece Türkiye olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Demircan, "Bu güzel sağlık hizmetlerini sadece 80 milyona vermiyoruz. Aynı şekilde, bize sığınmış 3.5 milyon mülteciye de veriyoruz. Dolayısıyla, Türkiye’nin sağlıkta gelmiş olduğu bu yüksek noktayı düşürmeden daha da yükseğe taşımak gibi zor bir görevimiz var ama ben inanıyorum ki Sayın Bakanımın da Bakan arkadaşlarımızın tecrübeleriyle birlikte bu işi yapacağız, yerine getireceğiz. Allah, hepinizden razı olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Recep Akdağ Demircan'a çicek ve özel bir vazo hediye ederek, görevinde başarılar diledi. Demircan da aynı şekilde Akdağ’a vazo takdim etti.

Akdağ ve Demircan, törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Gençlik ve Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'a da teşekkür etti.
 

saglik bakanligi
devir teslim toreni
recep akdag
ahmet demircan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir