Medimagazin logo

Akdağ'dan bonservis ve hekimlere karne açıklaması

Recep Akdağ, doktor karnesi uygulamasının henüz netlik kazanmadığını belirtti
Akdağ'dan bonservis ve hekimlere karne açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçtiğimiz günlerde medyada yen alan; özel hastanelerin kamu doktorlarını artık bonservislerini ödeyerek transfer edebilecekleri ve Sağlık Bakanlığının, doktorların başarı durumlarını göstermek için karne dönemi başlattığına yönelik haberleri de değerlendiren Recep Akdağ, devlet hastanesinden özel hastaneye geçişi konusundaki yanlış bir bilginin bulunduğunu, "bonservis" gibi bir hususun olmadığını ifade etti.

Akdağ "Bu haber, Müsteşarımla yapılan bir mülakatla kamuoyuna duyurulmuş oldu. Kendisiyle de görüştüm. Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun tartışmaya aldığı konulardan birisi, kesin kararlaştırılmış bir şey değil. Sağlık Bakanlığı çatısı altında bir bilimsel kurulumuz var. Onlar uzmanlıklarla ilgili sınavlar ya da müfredat gibi hususları çalışırlar, çalışırken bu konuyu da gündeme getirmişler ama verilmiş kesin bir kararımız yok." diye konuştu.
 

recep akdağ
bonservis
hekimlere karne
Yorum (6)
Veysel
Sayın Bakanım, karneden önce Emekli Hekim maaşlarını, Ek Ödemesi olmayan kurumlarda çalışan hekimlerin maaşlarını ele alın, inceleyin, araştırın, vallahi içler acısı durumlarına çook üzüleceksiniz. Ve acilen bir iyileştirme yapın ki hak, adalet biraz olsun sağlanır belki..
57
Cevapla
hasan
o değil de yılbaşından sonra döner sermayeler artacaktı hani müsteşar öyle diyordu. unutuldu gitti o iş. medimagazin bir hatırlatsanız gündeme getirseniz.
32
Cevapla
Eren
Allah rızası için bir kez olsun Hekimlerden yana bir yasa çıkarın ve subay kadar, hakim kadar, savcı kadar emekli maaşı verin... Emekli hekimler ve Ek ödemesi olmayan kurumlardaki hekimler Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemlerini yaşıyorlar...
66
Cevapla
Kürşat
Eren canım kardeşim, her kelimesi doğru olan ifadenizin altına bütün kalbimle imzami atıyorum.
17
Cevapla
Cengiz
Hakim ve Savcı maaşları 13500 liraya çıkarılırken siz Hekim maaşlarını ne kadar yapmayı planlıyorsunuz?
45
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir