Medimagazin logo

Başhekimden 'kapanacak' iddialarına cevap: Kapanacak en son hastaneyiz"

Kaynak: STAR - Yusuf UYANIK
Başhekimden 'kapanacak' iddialarına cevap: Kapanacak en son hastaneyiz"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

19.01.2015 tarihinde yayınlanan “Kapanacak En Son Hastaneyiz” başlıklı haberde, kamuoyu nezdinde Medical Park Hastaneler Grubu ve Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta hakkında olumsuz kanaat oluşmasına neden olabilecek asılsız değerlendirme ve görüşlere yer verilmiş kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına haberde bahsi geçen bazı konularda açıklama yapma gereği doğmuştur.

Medical Park Grubu’nun katkıları ile büyüdüğü ve modern cihazlar fiziki revizyonlar ile Batman halkına daha kaliteli hizmet sunmaya başladığı belirtinle Batman Hastanesi konusunda, Medical Park Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Usta’nın olumsuz bakış açısı taşıdığı ve Batman’ı sevmediği ve hastaneyi Marmara Bölgesine taşımak istediği belirtilmişse de, röportajda belirtilenin aksine Batman bölgesine olumsuz bir yaklaşım ne Sayın Muharrem Usta ne de diğer hissedarlar tarafından dile getirilmiştir, zira böyle bir düşünce hiçbir zaman var olmamıştır.

Kamuoyuna önemle duyurmak isteriz ki, ne Medical Park Grubu, ne Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı, ne de Medical Park şirket ortaklarının hiçbir zaman Medical Park Batman Hastanesi’nin kapatılması veya hastanenin taşınmasına yönelik bir düşüncesi ya da bu konuda herhangi bir girişimi olmamıştır.

Haberde ayrıca Batman Hastanesi’nin %56 hissesinin Medical Park Grubuna, %44’ün Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ye ait olduğu şeklinde anlaşılabilecek bir ifadeye yer verilmiş olup, bu ifade gerçeği yansıtmamaktadır. Zira Batman Hastanesi’nin tamamı Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ye ait olup, Medical Park Grubu Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin %56 ortağıdır. Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin %44 oranındaki kısmı ise, Mahmut Akdağ’ın da aralarında bulunduğu diğer hissedarlara aittir. Batman Hastanesi’nin taşınması için ortakların %80’nin olumlu oyu olması gerektiği, Medical Park Grubunun bu oranı sağlayamadığı için konunun mahkemeye taşındığı belirtilmişse de, Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin ana sözleşmesine göre hastanenin taşınması konusunda belirtilen şekilde bir çoğunluğa ihtiyaç bulunmamaktadır. Mahkemeye intikal eden konularda Batman Hastanesi’ne ilişkin olmayıp, Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin tüzel kişiliğine ilişkindir.

Medical Park Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Usta haberde belirtilenin aksine uzlaşmaz bir tavır içerisinde değildir.

Diğer yandan, haber içeriğinde Liv Hospital’in hissedarlık yapısı hakkında da gerçek olmayan bilgilere yer verilmiştir. Nitekim haberde Liv Hospital Ankara Hastanesi’nde Sentez Sağlık A.Ş.’nin ana ortaklığın bulunduğu belirtilmişse de başlangıçtan itibaren Liv Hospital Ankara Hastanesi’nin bünyesinde faaliyet gösterdiği MS Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin ticaret sicil kayıtlarından da kolayca bulunabilecek şirket hissedarlık yapısı incelendiğinde görüleceği gibi Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin hiçbir zaman Liv Hospital’in ortaklarından olmamıştır.

Medical Park’ın Antalyaspor ve Trabzonspor’a mali destekte bulunurken, haberde adı geçen bölge kulüpleri ile ilgili sponsorluk faaliyetlerine izin verilmediği yönündeki iddialar da gerçeği yansıtmamaktadır. Zira Medical Park’ın halihazırda Gaziantepspor ve Batman Petrolspor ile sponsorluk anlaşmaları bulunmaktadır. Her iki takımın aynı zamanda sağlık sponsorluğunu da üstlenen Medical Park, sporculara her türlü desteği sağlamaktadır.

Türkiye’nin birçok şehrinde hastaneleri bulunan Medical Park Grubu, hastanelerinin günlük işleyişleri dışında kalan hizmetlerin tamamına yakınını İstanbul’da bulunan merkezinden yürütmektedir. Medical Park’ın hakim ortağı olduğu Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. altında Batman Hastanesi dışında Gaziantep ve İzmir hastaneleri de bulunmaktadır. Medical Park merkez tarafından, bünyede bulunan hastaneler ile ilgili herhangi bir ayrım yapılmadan destek hizmetler sunulmakta olup, Medical Park Batman Hastanesi için de aynı şekilde birçok hizmet İstanbul’dan sağlanmaktadır. Dolayısı ile Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. merkezinin Batman’da bulunuyor olması nedeniyle Medical Park Batman Hastanesi’nin var olması gibi bir husus söz konusu değildir. Aynı şekilde Gaziantep ve İzmir hastanelerinin varoluşu da şirket merkezinin nerede olduğundan tamamen bağımsızdır. Dolayısıyla ticaret sicil nezdinde şirket merkezinin Batman’dan İstanbul’a ya da herhangi başka bir şehre taşınmasının şirket altında faaliyet gösteren Medical Park Batman Hastanesi’nin, Medical Park Gaziantep Hastanesi’nin ya da Medical Park İzmir hastanesinin varlıklarını devam ettirmeleri konusunda bir etkisi bulunmadığını ve bu durumun hastanelerin varlığının hiçbir şekilde sona erdirilmesi anlamına gelmediğini önemle belirtmek isteriz. Özetle Batman’da verdiğimiz hizmetleri geliştirerek devam ettireceğimizi ve Medical Park Batman Hastanesi’nin kapatılması yönünden bir irademiz bulunmamaktadır.

Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.

 

Medical Park Grubu

başhekimden
'kapanacak'
iddialarına
cevap:
kapanacak
en
son
hastaneyiz"
Yorum (1)
cemile taşkın
Neden ısrarla "Trabzonlu" diye niteleme yapıyor Sayın Başhekim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir