Medimagazin logo

Beyin felçli iki kardeş 'robotik lokomat terapisi' ile adım attı

Beyin felci hastalığıyla dünyaya gelen 14 yaşındaki Mehmet Ali ve 8 yaşındaki Ümmünaz Göktepe kardeşler, uzun süren bir tedavi sürecinin ardından "robotik lokomat terapisi" ile ilk adımlarını atmaya başladı.
Kaynak: AA
Beyin felçli iki kardeş 'robotik lokomat terapisi' ile adım attı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Beyin felci hastalığıyla hayata gözlerini açan 14 yaşındaki Mehmet Ali ve 8 yaşındaki Ümmünaz Göktepe kardeşler, uzun süren bir tedavi sürecinin ardından "robotik lokomat terapisi" ile ilk adımlarını atmaya başladı.

Konya'da yaşayan Ali ve Fatma Göktepe çiftinin iki çocuğu da serebral palsi (beyin felci) hastalığıyla dünyaya geldi. Bir odadan bir odaya dahi annelerinin kucağında giden, sokağa çıkamayan Mehmet Ali ve Ümmünaz, Ankara'da tedavi gördükleri özel bir fizik ve rehabilitasyon merkezinde uygulanan "robotik lokomat terapisi" ile adım atmaya başladı.

Çocuklarının ayağa kalkmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Anne Fatma Göktepe, şöyle konuştu:

"Çocuklar bir odadan bir odaya gidemiyordu, devamlı bizden yardım bekliyorlardı. Tuvalete gitmesi sorun, sokağa çıkmaları sorun. Biz de mutsuzduk, onların mutsuzluğundan dolayı. Fizik tedavi görüyorlar, moralleri çok yüksek. Adım atmaları onlara çok büyük umut oldu."

Mehmet Ali ve Ümmünaz'ın tedavilerine ilişkin açıklamada bulunan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Birol Balaban ise "Çocuklarımızın yürütme olayını başardık ama yürütmeyi daha da normal sağlıklı yürümeye nasıl çekeriz onların aşamaları ile devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

beyin felci
robotik lokomat terapisi
Yorum (1)
Ahmet Gülnar
Bu tür haberler umut tacirliğinden öte bir yere varmaz ben bunlara televizyonda da uygulanan gizli reklam uygulaması olarak görüyorum.bu arkadaşın türkiyed kaçtane cp li çocuk var ve bunların kaçı lokomot uygulaması sonrası yürümüş açıklasın lütfen daha önce yıllarca gördüğü tedavi süreci sonrası lokomota aldık yürütük ibaresi yürüme imkanı olmayıp sayıları oldukça fazla olan bu hastalara umut tacirliği görevi yaptığı gibi bu imkana ulaşamayan ailelerede kahır kapısı olmakta .Böyle konularda daha hassas olunmalı diye düşünüyorum.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir