Medimagazin logo

Daha sağlıklı bir gelecek için 'Az Diyabet Çok Sağlık'

Diyabet hastalarının yaşamlarını kolaylaştırmanın ilk adımının onları anlamak olduğuna inanan AstraZenecalılar, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nü içine alan haftada “Az Diyabet Çok Sağlık” diyerek, şirket içinde düzenledikleri çeşitli aktivitelerle, hayata diyabet hastalarının penceresinden bakmaya çalıştı.
Daha sağlıklı bir gelecek için 'Az Diyabet Çok Sağlık'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son yıllarda yapılan araştırmalar 2035 yılında dünyada 592 milyon, Türkiye'de ise 11,7 milyon diyabet hastası olacağına işaret ediyor.1 2010 yılı sonunda tamamlanan TURDEP-II (Türkiye Diyabet, Hipertansiyon, Obezite ve Endokrinolojik Hastalıklar Prevalans Çalışması-II) çalışmasına göre Türkiye'de 7 milyonun üzerinde diyabet hastası yaşıyor ve diyabet sıklığının 12 yıllık artış oranı %90'ın üzerinde. Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun (IDF) verilerine göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında diyabet görülme sıklığının en yüksek olduğu ülke.1 Ancak TURDEP-II çalışması ülkemizde diyabet farkındalığının düşük olduğunu ve bilinen diyabetlilerin en az yarısında glisemik kontrolün sağlanamadığını ortaya koyuyor.

Bu kapsamda daha sağlıklı bir gelecek için çalışan AstraZeneca, diyabet hastalarının yaşamlarını kolaylaştırmanın ilk adımının onları anlamak olduğuna inanıyor. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nü içerisine alan hafta boyunca AstraZeneca çalışanları sağlıklı beslenerek, ofis içerisinde egzersizler yaparak, kan şekeri ölçümü yaptırarak ve retinopatisi olan diyabet hastalarının dünyayı nasıl gördüğünü deneyimleyerek, bir hafta boyunca dünyaya diyabet hastalarının penceresinden baktılar.

Hafta boyunca süren etkinliklerde ilk gün sağlıklı beslenen AstraZenecalılar, ikinci gün fiziksel aktivitelerini arttırmak amacıyla ofis içinde çeşitli egzersizler yaptılar. Üçüncü gününde diyabetik retinopati hastalarının dünyayı nasıl gördüğünü sanal gerçeklik gözlüğüyle deneyimleyen AstraZeneca çalışanları dördüncü günde açlık ve tokluk kan şekeri ölçümü yaptırdılar. Haftayı, Prof. Dr. Taner Damcı'nın “Yaşam Biçimini Değiştirmek için Bir Yol Var” söyleşisini dinleyerek kapattılar.

diyabet
turdep
hipertansiyon
astrazeneca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir