Medimagazin logo

Doktor mektupla uyarılacak, hastanenin sözleşmesi feshedilecek

Sağlık Bakanlığı, sezaryenle doğumun hız kesmemesi üzerine harekete geçti. Belirlenen sınırın çok üstünde sezaryen yapan özel hastanelerin SGK ile sözleşmesi feshedilecek. Bakanlığın verilerine göre 2014 yılında 1 milyon 326 bin doğum gerçekleşti. Bu doğumların 611 bin 585'i normal, 694 bini sezaryen yöntemiyle yapıldı.
Kaynak: HABERTÜRK - Lütfi ERDOĞAN
Doktor mektupla uyarılacak, hastanenin sözleşmesi feshedilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sezaryenle doğum oranı yüzde 52 olarak gerçekleşti. Kamu hastanelerinde toplam 704 bin doğumun, 431 bini normal, 258 bini sezaryen ile yapıldı. Özel hastanelerdeki sezaryenle doğum oranları ise yüzde 70'e ulaştı. Özel hastanelerde 551 bin 819 doğumun 388 bin 159'u sezaryenle yapıldı. Tunceli yüzde 73 ile başı çekerken, sezaryene en az başvurulan il yüzde 24 ile Ardahan oldu.

İstanbul'da sezaryenle doğum oranı yüzde 57, Ankara'da yüzde 53 ve İzmir'de yüzde 64 olarak gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı sezaryene üst sınır getirecek. SGK ise belirlenecek sınırın üstüne çıkan özel hastanelere geri ödeme yapmayacak. Özel hastane sezaryen için SGK'dan ücret alamayacak. Sınırın çok üstünde sezaryen yapan özel hastanelerin SGK ile sözleşmesi feshedilecek. Sezaryen doğum oranı yüksek olan doktor mektupla uyarılacak.
 

sezaryen
doğum
sgk
sağlık bakanlığı
sözleşme
yaptırım
doktor
Yorum (8)
mustafa serdar
hiç bir ebe risk almak istemez,gündüz akşama kadar poliklinikte 120 hasta bakan doktor da sabaha kadar normal doğum yapsın diye hastanın başında beklemez,beklerse ertesi gün gene 120 hastaya nasıl bakacak,eskiden nasıl tüberküloz artınca sanatoryumlar yapılmış,lepra artınca lepra hastaneleri yapılmış.Çok sevdiğiniz şekilde söyleyeyim,bu iş yazı göndererek olmaz kadın hastalıkları ile doğumu ayırıp sırf doğum klinikleri, hastaneleri yapacaksınız,hamilelik bir hastalık değil fizyolojik bir olay.
13
Cevapla
aydin sinal
Tipbi sezeryan orani yüzde 15 dir,AB kriterlerindeki oran yüzde 24 dür,Almanyada bir ara yüzde 30 üstüne cikan orani,hastalik kasalarinin hastahanelere tanidigi oranin üzerine cikan vakalarda ücret ödememesiyle tekrar yüzde 25 in altina cekildi.Türkiyedeki yüzde 50-60 orani normal degil.Devlet kendi ödedigi ücretteki sezeryan payini normal dogum ücreti kadar öderse-gerisini aile ödeyecek-bu sorun hemen cözülür.Bir anestesist olarak derimki sezeryan anestesisi en zor ve en tehlikeli anestesisinin basinda gelir,postoparatif erken ve gec görülen anne ve bebek komplikasyonlarinda ilk siradadir.Türkiyedeki annelerin anatomik yapisi normal doguma uygun olmasina ragmen sezeryan oranlarinin yüzde 50 nin üstünde olmasi bilgisizlik,görgüsüzlük ve tembelliktir.
7
Cevapla
mehmet ince
daha iyi olur parayı veren düdüğü çalar,sezeryan olur vermeyen de normal doğurur olur biter
2
Cevapla
ÖMER HAYYAM
1-) SAYIN aydin sinal (hekim) ; '' Tipbi '' DEĞİL, '' TIBBİ '' 2-) SAYIN mustafa serdar (op.dr.) ; hamilelik bir hastalık değil fizyolojik bir olay, KESİNLİKLE DEĞİLDİR, HAMİLELİK PATOFİZYOLOJİK BİR ADAPTASYONDUR, ASLA FİZYOLOJİK DEĞİLDİR. ****************** DOĞUM BAŞI HEKİMİN CEBİNE NET 1000 TL PAPEL GİRMİYORSA DÜZELMEZ ALLAH DÜZELMEZ.... ********* DOĞUM BAŞI 8.5 TL VERİRSEN BUNA ŞÜKRETMEK LAZIM....DAHA KÖTÜSÜ OLABİLİRDİ.... VALLAHİDE BİLLAHİDE EN SAĞLIKLISI DA SEZERYANDIR.
24
Cevapla
GÜLNİHAL BÜLBÜL
DOĞAL DOĞUM adlı kitabımda bu konuya geniş yer ayırdım. Neden sezaryen oluyoruz, yapıyoruz?
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir