Medimagazin logo

Doktora savunma almadan verilen cezayı Mahkeme iptal etti

Bursa’da görevli aile hekimine savunma hakkı tanınmadan verilen ceza mahkemeden döndü.
Doktora savunma almadan verilen cezayı Mahkeme iptal etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davayı karara bağlayan Bursa 2. İdare Mahkemesi disiplin soruşturmalarında ileri sürülen hususların gerçekliliğini kabul edilebilmesinin temel koşulu, atılın fiilin tarafsız ve usulüne uygun soruşturma sonucunda somut ve objektif verilerle ortaya konulabilmesi olduğuna dikkat çekti.
Mahkeme verdiği kararda söz konusu olayda aile hekiminin savunması alınmadan ceza verildiği belirtilerek “ disiplin hukukunun n önemli unsurlarından olan savunma hakkı, usulüne uygun ve etkin biçimde kullandırılmaksızın tesis edilen dava konusu işlemlerde hukuka uyarlılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır' diyerek söz konusu ceza işleminin iptaline hükmetti.

tıp hukuku
aile hekimi
savunma hakkı
türk sağlık sen
Yorum (1)
dr
en ağır idari ceza olan memuriyetten ihraç edilen kişilere de savunma hakkı verilmedi oluşturulan kriz merkezlerine yapılan yazılı dilekçe ile başvurulara da (ki dilekçe kanununa göre 1 ay içerisinde cevap verilmesi gerekir) cevap verilmedi.başvurulan idari mahkeme ve danıştay da görevsizlik nedeniyle davayı red etti.anayasa mahkemesine yapılan bireysel başvuruya cevap henüz gelmedi. herhalde bu dünyada derdimizi dinleyecek bir makam bulamadan ölüp gidicez. neyse hiç olmazsa orada terazinin gram şaşmadığı MAHKEME-İ KÜBRA var.ama gönül yine de bu dünyada aklanmak istiyor
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir