Medimagazin logo

Durum Türkiye’dekinden farklı değil! Herkes doktorları kölesi olarak görüyor!

Binlerce asistan doktorun, çalışma koşullarına ve hasta-hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları şiddete karşı Mumbai’de başlattığı protesto, devlet yetkililerinin kamu hastanelerine yeterli güvenlik gücü teminatı vermesiyle sona erdi.
Durum Türkiye’dekinden farklı değil! Herkes doktorları kölesi olarak görüyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-DNA İndia’da yer verilen haberde, Hindistan’daki hekimlerin karşılaştıkları sorunlara ve protestonun altında yatan sebeplere değinildi. Mart sonlarında, Maharashtra ve Delhi’deki asistan hekimlerin, ortopedi asistanı Dr. Rohan Mhamunkar’a yönelik saldırı sonrasında çalıştıkları hastanelerden ayrılarak protestoya katılmaları, tüm sağlık bakım hizmetlerini sekteye uğrattı. Protestoyu kontrol altına almak ve hastaların mağduriyetini gidermek için Bombay Yüksek Mahkemesi ve Maharashtra Başbakanı Devendra Fadnavis tarafından kamu hastanelerine bin 100 güvenlik gücü atanması sözü verildi.

 

“Depresyon asistan doktorlar arasında oldukça yaygın”

 

KEM hastanesinde çalışan bir asistan doktor; “Herkes doktorları kölesi olarak görüyor. Eğitimli vatandaşlar ve gazeteciler bizi yargılıyorlar. İnsanların anlamadıkları hükümetin bu işte yanıldığı. Nöbet günleri 36 saate kadar çıkabiliyor, asistanlığının ilk yılındaki doktorlar üstleri ayrılana dek kalacak oda bulamıyor. Kişisel hayatımızı 18’imizden itibaren geride bırakıyoruz.” diye konuştu ve depresyonun asistan doktorlar arasında oldukça yaygın olduğunu ifade etti. Asistan doktor, sadece güvenlik probleminin değil, diğer koşulların da düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

hindistan
doktor grevi
asistan grevi
sağlıkta şiddet
Yorum (2)
Yüksel
Çağ atlayan ülkemiz meğer MUMBAİ ile aynı düzeydeymiş?
21
Cevapla
ismail yetenek
Başlıkta, farklı değil demek istemişler galiba...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir