Medimagazin logo

EBG’nin yeni başkanı Sandoz’dan Carol Lynch oldu

Sandoz Global Biyofarmasötikler ve Enjekte Edilebilir Onkoloji İlaçları Başkanı Carol Lynch, Avrupa Biyobenzerler Grubu (EBG) Başkanlığı görevine getirildi.
EBG’nin yeni başkanı Sandoz’dan Carol Lynch oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Avrupa Jenerik İlaç Derneği’nce (EGA) seçilen Lynch, yeni görevinde hastaların yüksek kaliteli biyobenzer ilaçlara erişiminin arttırılmasını destekleyen faaliyetlerde bulunacak.


Carol Lynch, iki yıllık görevi boyunca, “bilimsel kavramların güçlendirilmesi ile biyobenzer endüstrisinin gelişmesini destekleyen endüstriyel politikaların savunulması” gibi konularda çalışmalar yürütecek.

25 yılı aşkın bir deneyime sahip

Carol Lynch, biyobenzer ve enjekte edilebilir onkoloji ilaçlarının geliştirilmesi, üretilmesi ve pazara verilmesine odaklanan ve 3000’den fazla kişiden oluşan bir kuruluşa liderlik etmektedir. Lynch aynı zamanda Sandoz’un biyofarmasötik üretim sözleşmelerinden de sorumludur. 25 yıldan daha fazla global farmasötik ve jenerik endüstri deneyimine sahip Lynch, 2014 yılında Sandoz’a katılmadan önce, Novartis Pharmaceuticals şirketinde hem küresel olarak hem de ABD dahil olmak üzere ülke organizasyonlarında ticari ve iş geliştirme pozisyonlarına liderlik etmiştir. Lynch aynı zamanda Sandoz İcra Komitesi üyesi ve Avrupa Biyobenzerler Grubu Başkanı’dır.

EBG hakkında

Avrupa Jenerik İlaç Derneği’nin (EGA) bir sektör grubu olan Avrupa Biyobenzerler Grubu (EBG), biyobenzer ilaç alanında önde gelen şirketleri temsil etmektedir. Sandoz ve EBG üyeleri, biyolojik ürünler pazarına rekabet getirmekte ve bu sayede Avrupa’da ve dünya genelinde hastaların oldukça yüksek derece yenilikçi tıbbi tedavilere erişimini arttırmakta ve Avrupa sağlık sisteminin sürdürülebilirliğini desteklemektedir.
 

avrupa jenerik ilac dernegi
carol lynch
sandoz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir