Medimagazin logo

Eczacılık öğrencileri vapur yolcularını diyabet konusunda bilgilendirdi

MÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve Şehir Hatları işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Kadıköy-Beşiktaş seferi yapan vapurda vatandaşlar diyabet konusunda bilgilendirildi
Kaynak: AA
Eczacılık öğrencileri vapur yolcularını diyabet konusunda bilgilendirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Marmara Üniversitesi (MÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve Şehir Hatları işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Kadıköy-Beşiktaş seferi yapan vapurda yolculara diyabet konusunda bilgi verildi.

Eczacılık Fakültesi'nden 50 öğrencinin katıldığı etkinlikte,diyabet tipleri, tedavi prensipleri, korunma yolları ve risk faktörleri gibi konularda yolculara bilgi verdi, vatandaşların diyabet konusundaki sorularını yanıtladı.

MÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Koordinatörü Burçin Kılıç, vapurda yaptığı konuşmada, Beşiktaş'taki terör saldırısını MÜ öğrencileri olarak kınadıklarını belirterek, "Yaşanan bu olay, hepimizi derinden yaraladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." dedi.

Kılıç, Türkiye'de son 10 yılda diyabetin yüzde 100 artması sebebiyle çoğu kişinin tehdit altında olduğuna işaret ederek, "Yaygın bir hastalık olan diyabet ile ilgili bilinç düzeyinin çok düşük olması sebebiyle MÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak diyabette bilincimizi artırmak adına, diyabeti beraber tanıyıp buna 'dur' demek için buradayız. Diyabet, kan şekerinin sürekli olarak yüksek seyrettiği bir metabolizma hastalığıdır. Diyabetin belirtileri ise susuzluk, kilo kaybı, sık idrara çıkma, yorgunluk olarak seyredebilir." diye konuştu.

Etkinlik, gün boyu devam edecek. Öğrenciler, geçen yıl da şehir hatları vapurunda vatandaşları yanlış antibiyotik kullanımı konusunda bilgilendirmişti.

diyabet
etkinlik
Yorum (7)
SEMA AYDOĞDU
Tıp fakültesi öğrencileri de vapura çıkıp ilaçlar nasıl hazırlanılır, eczane nasıl yönetilir.... vb yi mi anlatsın.. bu ne saçma olmuş tıp öğrencisinin bile böyle bir sunumu yetersiz olabilecekken çok yanlış ve zararlı buldum bu etkinliği
6
Cevapla
ECZ
Sizin bu yorumunuza öyle bir şaşırdım ki. Eczacılık fakültesinde neler öğreniliyor bir bakın hele ki MÜ
13
Cevapla
SEMA AYDOĞDU
SAYIN ECZ, NEDEN ŞAŞIRIYORSUNUZ YAPILAN ETKİNLİĞİN TV DE KİMYAGERİN YA DA GÜZELLİK UZMANININ TIBBİ BİLGİLENDİRME YAPMASINDAN NE FARKI VAR.ETİK İHLAL VAR BU OLAYDA, BRANŞI OLMAYAN BİLE BUNU YAPMAMALIYKEN ECZACILIK ÖĞRENCİSİNİN TIBBİ BİR KONUDA HATTA BİR HASTALIK HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPMASINI DOĞRU BULUYOR OLMANIZA DA BEN ŞAŞIRIYORUM.
4
Cevapla
ECZ
ECZ HİÇ HASTALIK GÖRMEZ ZATEN. DİYABET,HT,KOAH ASTIM GİBİ KRONİK HASTALIKLARIN ECZACILIK FAKÜLTESİNDE (ÖZELLİKLE MARMARA) NASIL ÖĞRETİLDİĞİNİ VE NE İÇİN ÖĞRETİLİYOR OLDUĞUNA BİR BAKIN DERİM. ORDA TEDAVİ ETMİYORLAR KORKMAYIN SADECE HALK DOĞRUSUNU BİLSİN VE DOĞRUSUNU YAPSIN DİYE UĞRAŞIYORLAR. TV DEKİ GİBİ OT KARIŞTIRTIP İÇİRTMİYORLAR. DAHA ÇOK SİZ HEKİMLERE NE ZAMAN BAŞVURACAKLARINI VE NE YAPMAMALARI GEREKTİĞİNİ ANLATIYORLAR
5
Cevapla
HAKAN
DR HANIM HAKLI OLABİLİRSİNİZ BELKİ AMA ECZACIYLA DA KİMYAGERİ GÜZELLİK UZMANINI BİR TUTMAMAK GEREKİR.SİZ BELKİ 6-7 YIL OKUL OKUYORSUNUZ 4-5 YIL ASİSTANLIK YAPIYORSUNUZ TABİİ Kİ BÜYÜK BİR EMEK SONUCU DOKTOR OLUNUYOR AMA ECZACILAR DA 5 YIL OKUL OKUYOR BU 5 YILDA SADECE ECZANE NASIL İŞLETİLİRİ ÖĞRENMİYORLAR.ÖĞRENCİ ARKADAŞLAR DA DEMEK Kİ YÜZEYSEL OLARAK BİR BİLGİLENDİRME YAPMIŞ BUNUN NESİ SIKINTILI ANLAYAMADIM ?VATANDAŞ BİR ÇOK KONUDA BİLGİSİZ YANİ VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEK SUÇ MU ONDAN SONRA DA ECZACILAR BAKKAL DİYE YAKINIP DURUYORSUNUZ BIRAKIN DA ECZACILAR DA BELLİ KONULARDA VATANDAŞA YARDIMCI OLSUNLAR.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir