Medimagazin logo

Hastane personeli bağış için sahneye çıkıyor

Yoğun bakım ünitesinde görev alan sağlık ekibi organ bağışı konusunda insanları bilinçlendirmek için sahneye çıkıyor.
Kaynak: AA
Hastane personeli bağış için sahneye çıkıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Alanya Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde çalışan 10 kişi yaklaşık 6 ay önce hazırladıkları tiyatro oyunuyla organ bağışında insanları daha fazla bilinçlendirmek için sahne alıyor.

Mesailerinden arta kalan zamanlarda yaptıkları provalarla oyunlarına hazırlanan grup, Alanya Kültür Merkezi'nde ilk oyunlarını sergileyerek izleyicilerin karşısına çıktı.

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışına dikkat çekmek için hastane çalışanlarının tiyatro grubu oluşturduğunu anlatarak, yoğun provaların ardından ekibin ilk oyunu sahnelediğini anlattı.

Oyunda, organ bağışının yasal zeminini, dinen bir sakıncası olmadığını ve hangi şartlarda gerçekleştirildiği konusunda bilgilerin anlatıldığını dile getiren Yazan, bunların öğretici bir şekilde izleyicilere aktarıldığını ifade etti.

"Her şeyi amatör ruhla gerçekleştirdik"

Alanya Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hasan Öksüz de yoğun bakım çalışanları olarak senaryosundan, müziğine, afişinden konseptine kadar her şeyi amatör bir ruhla gerçekleştirildiklerini söyledi.

Tek amaçlarının organ bağışına biraz daha fazla dikkati çekmek olduğunu dile getiren Öksüz, "Her şey organ bağışında biraz daha farkındalık yaratmak amacıyla üretilmiş bir organizasyon. Yoğun bakımda çalıştığınızda organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz" dedi.

"Yoğun bakım ekibi olarak bu işe koyulduk"

Yoğun bakım çalışanlarından Asiye Işıkpınar ise organ bağışına dikkat çekmek için tiyatro grubu oluşturmayı mesai arkadaşlarıyla sık sık istişare ettiklerini söyledi.

Böyle bir fikrin "neden olmasın" diyerek ortaya çıktığını anlatan Işıkpınar, "Tamamen bizimle alakalı bir şey dedik ve 10 kişilik yoğun bakım ekibi olarak bu işe koyulduk" dedi.

sanat
tiyatro
hastane personeli
alanya devlet hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir