Medimagazin logo

'Hastaneler kapanmasın' eylemi

Türk Sağlık Sen İzmir 1. Nolu Şube Üyeleri Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri’nin ay sonunda kapatılacağını önesürüp Karşıyaka Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.
'Hastaneler kapanmasın' eylemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastane önünde toplanan sağlıkçılar kendilerine ulaşan son bilgilere göre 680 yatak kapasitesine çıkartılan Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi’nin geçici bir süre Tepecik Eğitim Araştırma hastanesine bağlandığı, 26 Aralık tarihi itibarıyla Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin tamamen kapatılacağını, Karşıyaka Devlet Hastanesi binasında hiçbir sağlık hizmetinin verilmeyeceğini, 1 Ocak tarihi itibarıyla Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesinin hizmete gireceğini duyurdu.

İzmir’in merkezinde Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi arası mesafenin 30 kilometreden fazla olduğu dile getiren Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Arada bir devlet hastanesi yok iken, bu yaklaşım vatandaşa hizmet midir? Bazı özel hastanelere rant sağlamak mıdır? 680 yataklı bir Eğitim Araştırma Hastanesi nasıl başka bir Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlanabilir ki? Henüz çevre yolları düzenlenmemiş ve gerekli ulaşım kolaylığı dahi sağlanmamış olan Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi bize göre hizmete tam olarak hazır değildir. Yapılması gereken hastanenin aşama aşama açılmasıdır" dedi. 

Doğuruyol, Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde en azından acil ve poliklinik hizmetleri devam etmesi gerektiğini belirterek, "Verdikleri sağlık hizmetleri ve meslek riskleri açısından dünyadaki en riskli meslek guruplarından olan sağlık hizmetleri sunumu ticarileştirilmiş ve sağlık çalışanlarına ikinci sınıf memur muamelesi yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. 2012 Kasım ayından bu yana her seçim arifesinde ve en son 12 mart 2014 Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından, yerel seçimlerden hemen önce devlet töreni ile temeli atılan Bayraklı Şehir Hastanesi ve bazı bürokratlarımızın geçmişteki ifadesiyle, 2014 Ocak ayında hasta kabul etmeye başlanılacak olan, yine seçim öncesi açılışı yapılıp altı aydır faaliyette olmayan Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi’ni kamuoyunun takdirine sunuyoruz" dedi.
 

güncel
hastane kapatma
türk sağlık sen
izmir
karsiyaka devlet hastanesi
cigli egitim arastirma hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir