Medimagazin logo

İlaç krizinde çözüm arayışı

SAĞLIK Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaya çıkan ilaç sorununa çözüm için harekete geçti.
Kaynak: HÜRRİYET - Meltem ÖZGENÇ
İlaç krizinde çözüm arayışı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na (EKK) sunulacak teknik rapora göre, eski fiyattan alınan ilaçlar, firmalar ve depolar tarafından zamsız satılacak. Resmi Gazete’de yayımlandıktan 45 gün sonra artması öngörülen ilaç fiyatlarında zam erkene çekilecek ve süre 10-20 güne indirilecek.

İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kuru 20 Şubat’tan geçerli olmak üzere 2.1166’dan 2.3421 liraya yükseltilince ilaçların bulunmasında sorun ortaya çıktı. Kimi kurumlar, zamdan sonra satılmak üzere eczacıların ilaç sakladığını iddia ederken, eczacılar da sorunun kendilerinden değil, ilaç firmaları ve ilaç depolarından kaynaklandığını bildirdiler.

TEKNİK RAPOR HAZIRLANDI

Sorunun ortaya çıkması sonrasında Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunulacak teknik raporun ayrıntıları ise ortaya çıktı.

Buna göre depo veya firmalar eski fiyatlı ilaçları eski fiyattan piyasaya sürecekler. Her ilacın bir kimliği bulunduğu için bu satışlar İlaç Takip Sistemi’nden (İTS) sıkı takibe alınacak. İlaçların bulunamamasının nedeni olarak gösterilen “Resmi Gazete’de yayımlandıktan 45 gün sonra artan ilaç fiyatları” için de düzenleme yapılıyor. Hazırlanan taslağa göre bundan böyle fiyat artışları Resmi Gazete tarihinden sonra 10-20 gün arasında zamlanacak.

ilaç krizi
ekk
ilac fiyatlari
euro kuru
its
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir