Medimagazin logo

Johnson & Johnson, 2015 yılında ilaç endüstrisinin en yenilikçi lider şirketi seçildi

Johnson& Johnson, Forbes dergisi tarafından 2015 yılında ilaç endüstrisinin en yenilikçi lider şirketi seçildi
Johnson & Johnson, 2015 yılında ilaç endüstrisinin en yenilikçi lider şirketi seçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Forbes Dergisi tarafından sağlık sektöründeki şirketlerin yenilikçilik seviyesini ölçmek için son 5 ve 10 yılda onaylanan ilaçların satış grafiğine göre bir Yenilikçilik Endeksi oluşturuldu. Yenilikçilik Endeksi yeni onaylanan ilaçların toplum sağlığına olan etkisini gösteren önemli bir ölçüt olma özelliği taşıyor. Bu endekse göre satışlarının %50’sinden fazlasını son on yılda onaylanan ilaçların oluşturduğu Johnson& Johnson, dünyanın en büyük 13 ilaç şirketi arasından rakiplerini açık ara geride bırakarak 2015 değerlendirmesinde zirveye oturdu.

 

Johnson & Johnson yenilikçi olmakla kalmayıp aynı zamanda bu yenilikçiliği endüstriye yararlı ve sürdürülebilir sonuçlara çeviriyor.

 

Ideapharma tarafından oluşturulan Üretken İnovasyon Endeksi’ne (Productive Innovation Index)  göre Johnson & Johnson 4 yıl art arda 1. Olarak zirvedeki yerini 2016 listesinde de sağlamlaştırarak yenilikçiliği üretken bir şekilde toplumla buluşturduğunu kanıtladı2.

 

Üretken İnovasyon Endeksi, sağlık sektöründeki en iyi 30 şirketin yeni ilaçlar üretirken bunları pazara ne kadar etkin bir şekilde sağladığını sistematik ve objektif bir değerlendirmeden geçiriyor. Bu değerlendirme sonucunun lider gelen şirketlerin sadece ilaç sektörüne yenilik getirmekle kalmayıp aynı zamanda da hastalar için sürdürülebilir çözümler ürettiğinin de bir göstergesi oluyor. Johnson & Johnson bu endekse göre ilaç endüstrisindeki en yenilikçi şirket olmanın yanı sıra aynı zamanda ürettiği yenilikçiliği başarılı bir şekilde uygulamaya koyduğunu da tekrar kanıtlamış oldu.

Johnson & Johnson ilaç grubu Janssen Türkiye Genel Müdürü Asgar Rangoonwala, alınan ödüllerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Johnson & Johnson ailesi için, Credo (Andımız) değerlerinde de belirttiği gibi toplum sağlığı için en kaliteli ve en son teknolojiyi içeren ürünleri sunmak en büyük önceliktir. Bu sözü tutmak ve toplum için değer yaratabilmek için Ar&Ge çalışmaları her yıl daha da güçlenmektedir.  2015 yılında Johnson & Johnson ilaç grubu Janssen, toplam satışlarının %22’sini Ar&Ge çalışmalarına yatırmıştır. Buna ek olarak, geçen seneye kıyasla 2015 senesinde Johnson & Johnson Ar&Ge yatırımlarını %6.5 oranında arttırmıştır3.”

Johnson & Johnson, toplum için değer yaratırken aynı zamanda insan yönetimi, kurumsal sermaye kullanımı, yönetim kalitesi, sosyal sorumluluk, finans ve uzun dönem yatırım değeri kategorilerinde de liderlik ediyor…

 

Johnson & Johnson, Fortune'un Dünyanın En Beğenilen Şirketleri 2016 sıralamasında dahil edildiği ilaç endüstrisi kategorisinde 1. olarak En Beğenilen Şirket seçildi4. Johnson & Johnson ailesi dünya çapında sağlık sektöründe başarılarını pekiştirerek liderliğini koruyor; ürettiği ürünler, fikirler ve değerlerle her gün milyonlarca insanın hayatına dokunmaya devam ediyor.

 

Johnson & Johnson, farklı sektörleri de içeren listedeki tüm endüstriler arasında 15. sırada yer aldı.

 

 

1http://www.forbes.com/sites/bernardmunos/2016/03/18/a-new-look-at-the-most-innovative-pharma-companies-and-whether-they-are-sustainable-part-i/#5f90c36f5dbf

2http://www.ideapharma.com/downloads/Productive-Innovation-Index-2016-White-Paper.pdf

3http://files.shareholder.com/downloads/JNJ/3799648053x0x881109/474857DD-8E67-43B1-BB38-0A9712D93545/2015_annual_report_.pdf

4http://www.blogjnj.com/2015/02/working-to-redefine-healthcare-fortune-magazine-names-johnson-johnson-1-in-pharmaceuticals/

johnson & johnson
forbes dergisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir