Medimagazin logo

Kanser ilaçları 'Robotik kemoterapi ünitesi' nde hazırlanacak

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde "robotik kemoterapi ünitesi" açıldı.
Kaynak: AA
Kanser ilaçları 'Robotik kemoterapi ünitesi' nde hazırlanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kanser hastalarının kemoterapi ilaçlarının el değmeden hazırlandığı "robotik kemoterapi ünitesi"nin açılışı, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycı'nın katılımıyla yapıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, açılışta yaptığı konuşmada, sağlığın çok önemli olduğunu dile getirerek, vatandaşların sağlıkta en iyi hizmeti hak ettiğini ve üzerlerine düşen görevi sürdüreceklerini söyledi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycı da kemoterapinin her zaman dikkat gerektiren bir tedavi olduğunu belirterek, "El değmeden insan sağlığına zarar vermeden, kemoterapiyi hastalarımıza uygulayacağız." dedi. 

Hastane yöneticisi Enver Yalnız ise robotik kemoterapi ünitesi kurulmadan önce kemoterapi ilaç dozlarının, sağlık personelince manuel olarak hazırlandığına işaret ederek, "Deri yoluyla temas sorunu oluyordu, bu da çalışanların sağlık durumunu etkiliyordu. İlacın dozu ile ilgili sorunlar vardı. Bu cihaz sayesinde ekonomik kayıpları azaltmış olduk. En önemlisi de çağın gerektirdiği ekonomik standartlara uygun hale getirdik." dedi.

kanser
ilaç
robot
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir