Medimagazin logo

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni binası hizteme açıldı

Marmara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Gül: "Üniversitemizin fiziksel altyapısını iyileştirme adına, 25 yıllık bir sorun olan hastanenin tamamlanması, sağlık bilimleri vadisinin kurulması önemli bir adım ve bunun gerçekleştiğini gözlerimizle görüyoruz"
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni binası hizteme açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL  - Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Kampüsü'nde 18 ay önce temeli atılan Diş Hekimliği Fakültesi tamamlanarak hizmete açıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; Marmara Üniversitesi'nin sağlıkla ilgili fakülte, yüksekokul ve enstitüleri başta olmak üzere hastane ve uygulama merkezlerini tek kampüste toplama çalışmaları kapsamında tamamlanan Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılışı töreni yapıldı.

Başıbüyük Sağlık Eğitim Kampüsü'nde gerçekleştirilen açılış törenine rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül ve İstanbul Vali Yardımcısı Fevzi Güneş'in yanı sıra akedemisyenler ve davetliler katıldı.

- "Yeniden yapılandırma çalışmalarına devam edeceğiz"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, yapımı devam eden Sağlık Eğitim Kampüsü'nü "sağlık vadisi" olarak ifade etti.

Sağlık Eğitim Kampüsü ile ilgili devam eden çalışmaları anlatan Gül, "Üniversitemizin fiziksel altyapısını iyileştirme adına, 25 yıllık bir sorun olan hastanenin tamamlanması, sağlık bilimleri vadisinin kurulması önemli bir adım ve bunun gerçekleştiğini gözlerimizle görüyoruz. 4 yıllık süreç içerisinde benden önceki rektörler zamanında yapılmış olan kapalı alan metrekaresinden daha fazla binayı üniversitemize kazandırmış olduk" diye konuştu.

Rektör Gül, yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, hem öğretimi gözden geçirip Avrupa Birliği standartlarına yükselttiklerini hem de fiziksel altyapıyı iyileştirdiklerini kaydetti.

Diş Hekimliği Fakültesi'nin ilk akademik kurul toplantısının da yapıldığı açılışta Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının da temel atma töreni gerçekleştirildi.

marmara
üniversitesi
diş
hekimliği
fakültesi'nin
yeni
binası
hizteme
açıldı
Yorum (2)
adınız soyadınız
Avrupa yakasının daha batısına taşında anlarım da anadolu yakası gibi ihtiyaç olmayan bir yere taşınması bayağı bir saçma olmuş.
0
Cevapla
SİNAN TÜRKMEN
İki devlet fakültesinin ikiside Avrupa yakasında idi sonuçta istanbulun yarısı Avrupa yarısı anadolu. Anadolu yakasında yoktu gelmesi çok iyi oldu
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir