Medimagazin logo

Midesinden çıkanlar şok etti! 6 çivi, 4 çatal

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde oturan down sendromlu 23 yaşındaki Ali Güven’in midesinden, ameliyatla 6 çivi ve 4 çatal çıkarıldı.
Kaynak: HÜRRİYET
Midesinden çıkanlar şok etti! 6 çivi, 4 çatal
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

10 gün önce mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle Manavgat Devlet Hastanesi’ne başvuran down sendromlu Ali Güven’in midesinde çok sayıda yabancı cisim görülmesi üzerine Antalya’ya sevk edildi. Ali Güven’in midesindeki 6 çivi ve 4 çatal, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat İnan tarafından, 2 saat süren operasyonla, yemek borusu ve mide üst bölümüne müdahale edilerek çıkartıldı.

Opr. Dr. İnan, toplu iğne ve para gibi küçük yabancı cisimlerin kendiliğinden atılabildiğini belirterek, "Ama bu büyüklükteki yabancı cisimler yemek borusu ile mide üst kısmında kaldığı için, yaşanan son olayda olduğu gibi ancak ameliyatla alabiliyoruz. Hastamızın midesinden 4’ü çatal, 6’sı çivi olmak üzere 10 cisim çıkardık" dedi.

AİLELER DAHA HASSAS OLMALI

Özel çocukların ailelerine seslenen Opr. Dr. Murat İnan, "Bu özel çocuklarımıza aileleri tarafından çok iyi bakılsa, dikkatli gözlenseler de bazen bu tür yabancı cisimleri yutma eğiliminde olduklarını görüyoruz. Bu tür olaylardan sonra yemek borusu ve mide üst kısmı gibi organ kayıplarına uğrayabiliyorlar. Bazı durumlarda incebağırsakta da yaralanmalar meydana gelebiliyor. Bu gibi durumlarda geç kalmamak gerekiyor. Hastamız da biz de çok şanslıydık. Hiç bir komplikasyon yaşanmadan operasyonu gerçekleştirdik. Şu an genel durumu iyi" diye konuştu.

mide
antalya
çatal
çivi
Yorum (2)
Osman D
Dr. Murat Bey'i kutlarım. Ameliyatla, engelli çocuğun midesindeki yabancı cisimleri çıkarmış. Ancak, ben burada "aileler daha hassas olmalı" cümlesine takıldım. Murat Bey, işte bu kolay değil. Hele oturduğunuz yerden konuşması gibi hiç değil. Sizin bu tür çocukların ailelerinin ne durumda olduklarını anlamanız için, önce böyle bir çocukla aynı evde en az bir ay birlikte yaşamanız gerekiyor. Yani diyeceğim, bu tür çocuklar ailelerini, özellikle de anne ve babalarını tek kelime ile bitiriyorlar. Bu tür çocuğu olan insanlar, çoğu kez toplumdan ve devletten hiçbir destek alamıyorlar ve kaderleri ile baş başa kalıyorlar. Bu tür çocuklara devlet ve toplum desteği mutlaka artırılmalı. Bu çocuklar, diyelim en az haftanın iki günü ailesinden alınmalı, özel yurtlarda öğretmenler desteğinde eğitime ve konaklamaya tabi tutulmalı. Ailelerin bu iki günde olsun rahat nefes alması, stresini atması sağlanmalı. Halen bir miktar da olsa uygulamada olan vergi ve mali destekler, eğitim destekleri artırılmalı. Değilse yukarıda da söylediğim gibi bu işler öyle oturduğunuz yerden konuşması gibi değil. Bu vesile ile öncelikle aile bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri, mülki idareleri ve belediyeleri göreve davet ediyorum. Saygılarımla...
0
Cevapla
hüseyin
Hastaya nasılsın diye sormuşlar."Ameliyattan önce demir gibiydim "demiş.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir