Medimagazin logo

Nöroloji hastaları UCB'yi seçti

İngiltere merkezli araştırma grubu Pharma PatientView tarafından her yıl düzenlenen, “İlaç Şirketlerinin Kurumsal İtibarı” raporunun sonuçları açıklandı. Kasım 2015-Ocak 2016 tarihleri arasında dünya çapında 257 nöroloji hasta grubunun katılımıyla yapılan anket sonuçlarına göre, raporun birincisi biyoteknoloji ilaç firması UCB oldu
Nöroloji hastaları UCB'yi seçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankette firmaların değerlendirilmesi; hasta odaklı olması, hasta bilgileri, hasta güvenliği, kullanışlı ürünler, şeffaflık ve bütünlük olmak üzere 6 ana kritere göre yapıldı.

UCB’nin ağır hastalıklarla mücadele eden hastalara umut olarak yenilikçi tedavileri sunmaya odaklandığını dile getiren UCB Pharma Nöroloji İş Birimi Direktörü Dr. Falih Kocaman, “İnsan odaklı bir kuruluş olarak attığımız her adımda kendimize “Bu iş, ciddi hastalıkları olan insanlar için nasıl değer yaratacak?” sorusunu soruyoruz. Amacımız, hastalar için değer yaratmak. Bu sebeple PatientView tarafından yapılan araştırmanın sonuçları bizim için büyük bir anlam taşıyor” dedi.

Hastalıkların tedavisi için var olan ürünlerine yeni endikasyonlar eklediklerini ve yeni moleküller üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Dr. Kocaman “UCB, toplam cirosunun yüzde 27’sini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor. Hastalarımıza sunduğumuz tedavilere olduğu kadar onların sosyal yaşamlarında yaşadıkları sorunların çözümlenmesine de önem veriyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Epilepsi alanında toplumsal bilinç yaratmaya odaklanıyor

Dünyadaki en yaygın nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi konusunda toplumsal bilinci arttırmak için farklı çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr. Kocaman, “Epilepsi ile yaşayan bireylerin günlük hayatlarına devam edebilmesini sağlamak, bu hastalık hakkında toplumu bilinçlendirmek ve hekimlerin belirlediği tedavi süreçlerinde ürünlerimiz ile çözümler sunmak ana hedefimiz. Tüm çalışmalarımızı hastalarımıza değer katmak için yapıyoruz. PatientView’de aldığımız sonuç, emeklerimizin hastalarımızın tarafından hissedildiğini gösteriyor ki bu da bizim için en büyük ödüldür.” ifadelerini kullandı.

Epilepsi, diyabet gibi kronik hastalıklardan farklı olmasa da yanlış bilgiler ve toplumdaki ön yargıların, epilepsi hastalarının sosyal yaşamını olumsuz etkilediğini anlatan Dr. Kocaman, “Epilepsiyi hastaların diğer şeyler gibi birlikte yaşadıkları bir olgu haline getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ve Türkiye Epilepsi ve Hasta Yakınları Derneği ile epilepsi eğitimi ve hastalık stigmasının aşılması konularında projeler sürdürüyoruz.” diye konuştu.

biyoteknoloji
ilaç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir