Medimagazin logo

Postmodern Hemşirelik kursu

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “İnsan Bakım Bilimi ve Postmodern Hemşirelik” başlıklı eğitim kursu başladı.
Postmodern Hemşirelik kursu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Konferans Salonu’nda dört gün boyunca devam edecek olan eğitim kurslarının ilk gününde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı kurs içeriği ve kurs eğitmeni Prof. Dr. Jean Watson hakkında bilgiler verdi. Taşcı, “İnsan Bakım Bilimi ve Postmodern Hemşirelik kursunda temel amacımız, hasta bakımının bütüncül yönüyle görülebilmesini sağlamaya çalışmak. Tabi bütün bu araçları kullanırken hastanın hem fiziksel hem duygusal hem de psikolojik yönden bir bütün halinde değerlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.


Prof. Dr. Sultan Taşcı ayrıca, "Kursa ülkemizin değişik bölgelerinden mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yapmış olan hemşire akademisyenler ve hemşire meslektaşlarımız katılıyor. Kursiyer sayımız toplam 130 kişi. Ağrı’dan, Siirt’ten, İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan, Antalya’dan katılımcılar var” şeklinde konuştu.


Kursun açılış törenine katılan Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Jean Watson’un özgeçmişini inceleme fırsatı bulduğunu ve kendi alanında çok önemli bir bilim insanı olduğunu ifade etti. Ayrıca Prof. Dr. Jean Watson’a Erciyes Üniversitesi olarak “Fahri Doktora” ünvanı vermekten gurur duyacaklarını belirtti.


Eğitim kursları, dört gün boyunca Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak.

postmodern
hemşirelik
kursu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir