Medimagazin logo

Prof. Dr. Haydar Sur, fakülte dekanı oldu

Prof. Dr. Haydar Sur, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı oldu
Prof. Dr. Haydar Sur, fakülte dekanı oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık bilimleri alanında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Haydar Sur, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı oldu.

Sağlık alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Haydar Sur, Üsküdar Üniversitesi’nin kadrosuna katıldı. Prof. Dr. Haydar Sur, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı oldu. Prof. Dr. Haydar Sur, aynı zamanda Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde müdür olarak görev yapacak.
 

Haydar Sur Kimdir?

 

Prof. Dr. Haydar Sur, 1961 yılında doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1993’te İngiltere’deki London School of Hygiene and Tropical Medicine Üniversitesi’nde halk sağlığı alanında yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde halk sağlığı alanında doktorasını yaptı. Prof. Dr. Sur, 1996-2010 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanlığı yaptı.

 

2006-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin dekan vekilliği görevini üstlenen Prof. Dr. Haydar Sur uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dekanı ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanlığı görevini yaptı. Prof. Dr. Sur, 2003 yılında profesör unvanı aldı.

 

Prof. Dr. Haydar Sur birçok proje yönetti ve uygulamalı araştırmalar yaptı. Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar/HIV’nin Turizm Üzerine Etkisi Saha Araştırması, İstanbul Diabetes Mellitus Saha Araştırması ve 1989 WHO – Sağlık Bakanlığı Ortak Projesi – Türkiye Körlük Prevalansı Saha Araştırması çalışmalarından bazılarıdır.

uskudar universitesi
prof. dr. haydar sur
Yorum (4)
Ferhat ÇETİN
Haydar hocamı yıllardır tanıyan bir insan olarak yeni görevinde başarılar diliyor kendisinin daha iyi yerlere layık olduğunu belirtmek istiyorum.Sadece bir hoca olarak değil bir insan olarak ta 10 numara 5 yıldız.Seni seviyoruz hocam.Allah yar ve yardımcınız olsun saygı ve hürmetlerle,
3
Cevapla
Didem Sur
Haydar Hoca hepimizin gururudur. Iyi ki hayatımda canım eşim☺️ Allah seni nazarlardan korusun, yolun hep açık olsun ve iyilerle karşılaşasın
10
Cevapla
Gülay EKİNCİ
Vikipedi sözlükte nasıl tanımlarsınız denirse eğer; "Haydar SUR = Ülkemizin sahip olduğu nadide ve kıymeti bilinmesi gereken hocalarından biri" diye yazardım.
7
Cevapla
EMİNE AKTAŞ
Sağlık yönetimi yüksek lisansta Haydar hocamdan biyoistatistik dersini aldım. Bizler onun öğrencisi olduğumuz için çok şanslıyız, hala araştırmalarımda onun öğrettiği istatistikleri kullanıyorum. Emekleri için çok teşekkür ederim.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir