Medimagazin logo

Prof. Dr. Selim Badur GSK Bilimsel Ekibi’ne katıldı

GSK sektöre öncülük edecek Yeni Çalışma Modeli ile sağlık meslek mensuplarına yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor. GSK’nın bu doğrultudaki önemli adımlarından biri, Prof. Dr. Selim Badur’un GSK Aşı Bilimsel Ekibine katılması oldu.
Prof. Dr. Selim Badur GSK Bilimsel Ekibi’ne katıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın lider araştırmacı ilaç ve aşı firmalarından GlaxoSmithKline (GSK) bir yılı aşkın süredir hazırlıkları süren Yeni Çalışma Modeli ile bir yandan sağlık meslek mensuplarına öncülük etmeyi hedeflerken, bir yandan da kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

GSK, hem şirket uzmanlığına güç katması, hem de uluslararası platformlardaki bilgi birikimi nedeniyle Türkiye’de mikrobiyoloji alanında sektörün deneyimli isimlerinden Prof. Dr. Selim Badur ile anlaştı. Prof. Dr. Selim Badur, 1 Ekim 2015 itibariyle, GSK Gelişmekte olan Ülkeler Aşı Bilimsel Danışmanı olarak görevine başladı. Badur, uzmanlığı ve deneyimiyle, gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık meslek mensupları ile olan iletişim ve etkileşime rehberlik edecek.

Konuyla ilgili olarak GSK Aşı, Gelişmekte olan Ülkeler Klinik/Medikal Başkan Yardımcısı ve Direktörü Anil Dutta şu açıklamalarda bulundu: “Medikal çalışanlarımız ve sektörün diğer uzmanlarıyla olan etkileşimimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Prof. Dr. Selim Badur’un da GSK’ya katılması, hem şirket uzmanlığımıza güç katacak, hem de deneyimini uluslararası platformlarda aktararak bilimsel bilgi paylaşımımızı bir üst düzeye çıkarmamızı sağlayacak.”
 

ilaç firmaları
prof. dr. selim badur gsk
Yorum (2)
Ahmet Rasim Küçükusta
Ben Prof. Dr. Selim Badur' a yeni vazifesinde başarılar diliyorum. Grip aşılarının etkinliklerinin SIFIR hatta SIFIR ALTINDA olabileceğini anlatarak gelişmekte olan ülkeleri uyaracağından da hiç şüphem yok (1, 2). Bu vesile ile "grip aşıları ile ticari kaygı" kavramlarını ülkemizde ilk dile getiren kişi olan Prof. Badur hakkında kalem aldığım GRİP AŞISI REZALETİ başlıklı yazımı sunuyorum (3). Kaynaklar: 1. http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=21025 2. http://www.eurosurveillance.org/Viewarticle.aspx?ArticleId=21022 3. http://ahmetrasimkucukusta.com/2011/10/27/yazilar/tip-yazilari/grip-tip-yazilari-yazilar/grip-asisi-rezaleti/
1
Cevapla
Alişan Yıldıran, Prof. Dr.
Sayın Prof. Eczacı Selim Badur'u yeni görevi için kutluyorum. Kendisi ve "aşıların hiç bir olumsuzluğa yol açmadığı" gibi gayr-i ciddî görüşleri hakkındaki düşüncelerimi daha önce açıklamışdım (http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/07/15/misafir-yazar/bu-pilav-daha-cok-su-kaldirir/). Ticarî ve gayr-i millî bir firmada çalışmaya başladığına göre, AŞI BİLİM KURULU'ndaki görevini bırakması gerekdiğini önemle vurguluyorum!
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir