Medimagazin logo

Roche’dan MS hastaları için yeni tedavi yöntemi

Roche MS hastalığı ile ilgili yaptığı araştırmalarda ocrelizumab ile yapılan tedavinin günümüzde kullanılan ve standart tedavi yöntemi olan interferon beta 1-a tedavisine göre hem ataklardaki tekrarları hem de klinik engellilik progresyonu azalttığını açıkladı.
Roche’dan MS hastaları için yeni tedavi yöntemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Roche, genç erişkin hastalarda yaygın olarak görünen, hastadan hastaya değişen semptomlarla yaşam kalitesini kısıtlayan MS hastalığının araştırma ilacı ocrelizumab'ı standart tedavi olan interferon beta-1a ile karşılaştırdı. Ocrelizumab ile yapılan tedavinin günümüzde kullanılan ve standart tedavi yöntemi olan interferon beta 1-a tedavisine göre hem ataklardaki tekrarları hem de klinik engellilik progresyonu azalttığı görüldü. 

 

Uzun dönemde sakatlığa yol açabilen MS hastalığının en yaygın formu olan RRMS tedavisinde günümüzde standart tedavi olarak kullanılan interferon beta 1-a ile sınırlı oranda kontrol sağlanıyor. Ocrelizumab tedavisi ile ise standart tedaviye oranla yan etki potansiyeli açısından ek bir yük getirmeden hastaların yıl boyunca geçirdiği atak sayısı ve klinik engellilik progresyonu azalıyor. Yapılan araştırma sonucunda elde edilen bulgularda hastalığın kontrolünün sağlanarak, ilerlemesinin önüne geçildiği hem de  hastaların yaşam kalitesinin iyileştirildiği görüldü.

Bunlara ek olarak, MRG ile ölçülen veriler ocrelizumab’ın hastaların beynindeki lezyonların sayısında interferon beta-1a'ya kıyasla azalma gösterdiğini ortaya çıkardı.

 

Roche Sağlık Direktörü ve Global Ürün Geliştirme Başkanı Dr. Sandra Horning konu ile ilgili yaptığı açıklamada“Ocrelizumab iki merkezi çalışmada klinik ve görüntüleme sonlanım noktalarında tedavi standardı ilaca karşı anlamlı gelişmeler sergiledi. Ocrelizumab’ın kronik ve güçten düşürücü bir hastalık olan MS'li kişiler için anlamlı bir fark yaratma potansiyeli var. Bu heyecan verici sonuçlara dayanarak, 2016 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz verileri incelenmek üzere ABD ve AB düzenleyici makamlarına sunmayı planlıyoruz" dedi.

ocrelizumab
okrelizumab
roche
multipl skleroz
tedavi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir