Medimagazin logo

Sami Ulus'ta kreş krizi

Doktor Sami Ulus Hastanesi personeline ait çocuk sayısının 50’yi geçmesi üzerine kurum bünyesinde hizmet vermeye başlayan Dr. Sami Ulus Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin, maddi sıkıntı gerekçesiyle kapatılması kararlaştırıldı.
Kaynak: HÜRRİYET ANKARA
Sami Ulus'ta kreş krizi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kreşin kapatılması ile mağdur olacaklarını savunan hastane personeli, kararı protesto etti. Kendisi de hastane çalışanı olan Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İş Yeri Temsilcisi ve Ankara Tabib Odası delegesi Eriş Bilaloğlu, kreşin kapanmaması için 300’ün üzerinde imza topladıklarını belirterek, “Bir çocuk hastanesi kendi çalışanlarının çocuklarına bakamıyor. Mevcut kreşi kapatıp, velilieri daha fazla para ödeyecekleri başka bir kreşe yönlendiriyor. Kreşte çalışan arkadaşlarımızın da işsiz bırakılıp, mağdur edilmemelerini talep ediyoruz. Kararı öğrendiğimiz günden bu yana tedirginiz” dedi.

VELİLER KAPATILMASINI İSTEMİYOR

Hastane personelinin çocuklarının yıllardır eğitim gördüğü kreşin kapatılmamasını talep eden veliler, ”Biz burada hiç tanımadığımız çocuklara sağlık hizmeti verirken, kendi çocuklarımıza eğitim veren kreşin kapatılmamasını istiyoruz. İnsanlar kreş sebebiyle burada çalışmayı tercih ediyor. Gelirimize uygun olarak ücretlendirilen kreş bizim için daha güvenli. Kimseyi sorumlu tutmuyoruz, tek isteğimiz kreşin hizmetine devam etmesi” ifadelerini kullandı. Kreş çalışanları ise, bir aile ortamı oluşturduklarını ve öğrencileri için eğitime devam etmek istediklerini söyledi.

‘DAHA DONANIMLI EĞİTİM’

Hastane yetkilileri, kreşin kapatılmasının ardından, velilierin yönlendirileceği yeni kreşte daha donanımlı eğitim hizmeti verileceğini, fiyatlarda da bir fark olmayacağını savundu. Maddi sıkıntılar nedeniyle böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını kaydeden yetkililer, çalışanların mağdur edilmemesi için çaba sarf etttiklerini söyledi.

kreş
doktor sami ulus hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir