Medimagazin logo

SGK ile Sağlık Bakanlığı arasında iskonto çatlağı

"125 ilaçta iskontolar eskiye döndü. Yaklaşık 240 ilaçta da yeni düzenlemeye gidilecek." Kararı, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Murat Karaşen açıkladı. Ancak, CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, yeni listeyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın bazı kaygıları var.
SGK ile Sağlık Bakanlığı arasında iskonto çatlağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Devlet 125 ilaçta iskontoyu kaldırdı. Yani devlet firmalara ,,  "17 Kasım'da getirdiğim yüzde 7 buçuk oranındaki indirim talebimi geri alıyorum" dedi. SGK ilgili kararı internet sitesinden duyurdu, karar yürürlüğe girdi. 17 Kasım'dan bugüne kadar geçen süreyi de kapsayarak...

Bakan Faruk Çelik, "350 ilaç ile ilgili iskonto kaldırılacak ya da fiyat artışına gidilecek."

Ama Bakan formülü "350 ilaç ile ilgili" diyerek açıklamıştı. SGK Genel Sağlık Sigortası Müdürü Murat Karaşen, Bakan Çelik'in o açıklamasıyla hala aynı noktada olduklarını savundu Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada.
 
SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Karaşen, "100 ilaçla ilgili de yeni bir fiyat düzenlemesi yapılması için Sağlık Bakanlığı'na bildirimde bulunduk. Hem kamu kurumu iskontosunda düzenleme yapılan hem de fiyatı düşürülen 140 dolayındaki ilaçla ilgili de bu uygulamalardan sadece birinin yürürlüğe sokulmasını kararlaştırdık. Böylece 250-300 civarındaki ilaçla ilgili yeni tedbirler getirmiş olduk" diye konuştu.

Çünkü CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı sadece 125 ilaçta iskonto kaldırılacağını öğrenince, Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüştü. "Düzenleme yapılması gereken başka kritik ilaçlar da var" dedi. Rahatsızlıklarını kuruma iletti. Bakanlığın 2 hususta rahatsızlığı var.

Bunlardan ilki, 125 ilacın yer aldığı listeye aıds ilaçlarının alınmamış olması. İkinci nedense yine aynı listede kanser ilaçlarının bir kısmına yer verilirken, geri kalanların liste dışı bırakılması.

Bakanlık SGK'dan açıklama ve 125 ilaç dışında kalan kritik ilaçlarla ilgili acil düzenlemelerin yürürlüge girmesini beklerken, eczacılar da stok zararlarının ne zaman karşılanacağını merak ediyor.

sgk
ile
sağlık
bakanlığı
arasında
iskonto
çatlağı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir