Medimagazin logo

Yalın hastaneler kazandırıyor

Yalın Hastane uygulaması ile hastanelerde var olan sorunların yüzde 75’i hiçbir bedel harcamadan sadece Kaizen düzenlemeleri ile çözülebilecek
Yalın hastaneler kazandırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana ili Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nde,  ’Yalın Hastane ve Kaizen uygulama’’ eğitimi düzenledi.  Kaizen Institute Turkey ve Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü işbirliği ile verilen eğitim, 22-25 Ağustos tarihlerinde,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Beş gün süren eğitim programında doktor, mühendis, uzman ve yöneticilerden oluşan 32 sağlık çalışanına, konunun uzmanları tarafından yerinde ve uygulamalı eğitimler verildi.

Yalın Hastane ve Kaizen uygulamaları ile,  hasta ve hasta yakınları memnuniyetinin artırılacağını ifade eden Kaizen Institute Turkey Genel Koordinatörü  Dr. Muhsin Güneşlik, bu uygulamanın maliyetlerde azalma, yetersiz alanların etkin ve verimli kullanılması gibi yararlarının olduğunun altını çizdi.

 

Beş günlük eğitim programının ilk gününde ‘Dünyada Yalın Hastane’ örneklerine yer verildiğini dile getiren Güneşlik, bu örnekler ile Türkiye’de yapılması gerekenler konusunda yol haritası çizildiğini söyledi.   Eğitimde yönetsel bakış açısı da ele alınırken, eğitim Yalın Hastane konusunda Türkiye’de bu zamana kadar yapılmış örnekler üzerinden devam etti.

Kaizen Institute Genel Müdürü Şafak Aydın, eğitimde Genel Kaizen prensipleri ve özellikle bu yolda en önemli dönemeç olan 5S konusunda eğitim verirken, katılımcılar problemleri sahada gözlemleyerek çözme yöntemlerinden biri olan “Değer Akış Haritalama” metodu hakkında da detaylı bir bilgilendirme edinme şansı yakaladı.

Eğitim sonunda çıkan sonuçlar hastane yönetimi ile paylaşıldı ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda geri bildirimler verildi. Çıkan sonuçlara göre, var olan tüm sorunların yüzde 75’i hiçbir bedel harcamadan sadece Kaizen düzenlemeleri ile çözülebilecek.

 

yalın hastane
kaizen
adana kamu hastaneler birliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir