Medimagazin logo

Yeni bir tıp fakültesi daha geliyor!

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, "Üniversitemize kazandırmak istediğimiz tıp fakültesi ile Kırklareli'ni sağlık merkezi haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.
Yeni bir tıp fakültesi daha geliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KIRKLARELİ-Şengörür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KLÜ'nün her geçen gün hızla gelişerek büyüdüğünü söyledi.

KLÜ'nün dünya üniversiteleri ile yarışabilecek bir güçte olduğunu ifade eden Şengörür, önümüzdeki yıl üniversite olarak ciddi çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi.

Öğrenci sayısının 27 bine ulaştığını belirten Şengörür, "Üniversitemize kazandırmak istediğimiz tıp fakültesi ile Kırklareli'ni sağlık merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırklareli'nin adını daha güzel hizmetlerle duyurmak için var gücümüzle çalışacağız. Üniversitemiz artık kabuğuna sığmayacak." diye konuştu.

tıp eğitimi
yeni tıp fakültesi
kırklareli üniversitesi (
Yorum (5)
aydin sinal
Sayin Rektör KLÜ üniversitesinin dünya üniversiteleriyle yaristigini söylüyor,tebrikler.umut ederim yeni acilacak tip fakülteside bu yarismadan geri kalmaz,kabuguna sigmaz(nicin kabuklu oldugunu anlamadim,üniversite daha civciv bile degil kuluckadaki yumurtanin icindemi?).Her neyse acilacak olan tip fakültesine basarilar dilerim,Türk tipbinin uluslar arasi seviyeye tasiyacak bir adim daha atiliyor.
1
Cevapla
Dr.Cevdett
Tıp fakültesi açmak marifet değil. Marifet odur ki açtığınız fakültelerden yetişen doktorların kalitesi-niteliği yüksek olmalı. Sağlık bakanımızın da üzerinde önemle durduğu gibi özellikle sağlık alanında nicelik devri bitti artık kalite ne nitelik zamanı. Aksi halde ''yarım imam dinden, yarım doktor candan eder'' misali ortalık malpraktis davalarından geçilmez olacak. Maalesef bu gidişe dur denmezse sağlık piyasası çakma tıp fakülteleri, çakma doçent ve proflardan geçilmez olacak. YÖK ve TUK öğrenci yada asistan alınacak yerleri gerçekçi ve politik kaygılardan bağımsız değerlendirilip EMANET ve EHLİYET kaidesina azami önem vermeli. Yaşam sadece bu dünyadan ibaret değil, gerçek olan başka ölümsüz bir alem var. O aleme inanmayanlara sözümüz: Allah'tan korkmuyorsanız her şey size serbest. Benden vebal gitti.
7
Cevapla
Lapis Lazuli
Gelsin gelsin. Sağlı Bakanlığına ve YÖK'e çağrımdır. Bizim evin salonu da çok uygun. Bizim evin salonuna da tıp fakültesi açıp düşük iqluları doktor etmezlerse darılırım. Buyrun salonumuz 40 m2 dir. Bekleriz.
7
Cevapla
Adnan Erdeniz
Maşallah
1
Cevapla
fırat
Yahu arkadaş insan demeç verirken utanır, kırklareli ünv. dünya üniversiteleri ile yarışır haldeymiş, bunu söyleyen inanarak söylüyoyorsa veya okuyan inanıyorsa vay halimize, bilerek yalan söylüyorsa gene vay halimize Tıp fakültesi açıp döner alacam geliri artıracam vs. de canımı ye.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir