Medimagazin logo

Yeni Genel Sekretere hekimlerin sorunlarını anlattılar

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. Erhan Özeren, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hilal ve Uzm. Dr. Selehattin Menteş, ziyaret ettikleri Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy ile sağlık hizmetlerini değerlendirdi.
Yeni Genel Sekretere hekimlerin sorunlarını anlattılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Genel Sekreter Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy'a yeni görevinde başarı dileklerini belirten Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı açıklamada, "Biz hekimlerin sorunlarını size aktarmak ve birlikte çözüm bulma amacındayız. Hekim arkadaşlarımızla birlikte nasıl daha iyi şartlarda çalışırız, nasıl daha iyi hizmet veririz? Onun gayesindeyiz. Son dönemlerde hasta sayısı arttığı gibi ameliyat sayısı da arttı. Biz hekimlerin üzerinde çok yoğun iş yükü var. En önemli sorunumuz tüm Türkiye'de yoğunlaşan şiddettir. Sağlıkta şiddet mutlaka önlenmelidir. Bunu önlemenin bir yolu ceza yasasının değişmesi ve cezaların arttırılmasıyla olur. Cezalar artarsa caydırıcı olacağını düşünüyoruz"dedi. Ökten, ayrıca geçici görevlendirmelerin fazlalığının hekimlerde yarattığı sorunlar, ASM'lerde gebe tahlilleri istendiğinde bunun sisteme gebe olarak girilmesinin yarattığı sıkıntılar, adli muayenelerde hekimlerin yaşadığı sorunlar ve Hekimevi sorununun çözülerek yeniden açılması için Genel Sekreter Op. Dr. Özsoy'dan destek istedi.
Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Çabamız güzel hizmetlere imza atmak. Bunu birlikte sağlayabiliriz. Adana Tabip Odasının bizlere ilettiği sorunların bir kısmı bize de geliyor, bu konuda hekimlerimizin yararı için elimizden geleni yapacağım. Ben bir yönetici olarak bazı kuralların dışına çıkmamak kaydı ile hekimlerimizin gönlünü nasıl alabilirim, nasıl iyi hizmet verdirebilirim buna bakıyorum. Hekime şiddeti doğru bulmadığım gibi önlenmesini ben de istiyorum. Sağlık çalışanlarımızın gelen hastalara davranma biçimi hakkında eğitimler verilmesinin şiddeti önlemede faydalı olacağını düşünüyorum."

adana
adana tabip odası
genel sekreter
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir