Medimagazin logo

Yeni hastane modeli: Sadece özel sigortalı hasta yaralanacak

MedIcal Park ve Liv Hospital hastanelerini bünyesinde bulunduran Medical Park Grubu yeni bir hastane modelini hayata geçiriyor. İlk Kocaeli'nde kurulacak VM (VIP Medical) Park hastanesinin öncelikli hedefi bölgedeki özel sağlık sigortalı (ÖSS) çalışanlara ulaşmak.
Kaynak: SABAH - PINAR ÇELİK NACAR
Yeni hastane modeli: Sadece özel sigortalı hasta yaralanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MLP Care Grup Koordinatörü Başak Erel, SGK'lı hastaların da yararlanacağı ama ağırlıklı olarak özel sağlık sigortalı hastaların hedeflendiği hastane modelinde SGK ile anlaşması olmayan doktorların da görev yapacağını söyledi. "Özel sağlık sigortalı hastaları hiç bekletmeden hizmet vereceğimiz bir model oluşturduk. ÖSS'li hastalar sağlık için ekstra para harcadıklarından beklemek istemiyorlar. Biz de bu ihtiyaçtan hareketle böyle bir model oluşturduk. SGK ile anlaşması olmayan 25-30 hekim de hastanede görev yapacak" diyen Erel, hastanede hasta oranının yüzde 70 ÖSS'li, yüzde 30 ise SGK'lı olmasını planladıklarını kaydetti.

600 KİŞİYE İSTİHDAM
300'ün üzerinde hasta hizmetlisinin görev yapacağı hastanedeki yatak kapasitesinin 242 olduğu bilgisini veren Erel, "101 polikliniğin yer alacağı hastanede 10 ameliyathanemiz olacak. Yaklaşık 600 kişiyi istihdam edeceğiz. 48 bin metrekare alan üzerine kurulan 5 katlı hastanede 100 doktor çalışacak. Odalar tek kişilik ya da süit şeklinde dizayn edildi. Hastanenin yoğun bakım kapasitesi ise 65 kişi" söyledi. Kocaeli'nden sonra İstanbul'da da iki VM Medical açacaklarının altını çizen Erel, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 15 dakika uzaklıktaki hastanenin sağlık turizminde de iddialı olacağını dile getirdi.

medical park
vip medical
özel sgortalı hasta
yeni hastane modeli
başak erel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir