Medimagazin logo

Zika virüsü doğum kusurlarına sebep olabilir

Yapılan bir çalışmada, Zika virüsü taşıyan hamile kadınların bebeklerinde yüzde 10 doğum kusuru riski bulunduğu söylendi.
Zika virüsü doğum kusurlarına sebep olabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Live Science’da yer verilen bir habere göre, Amerika Birleşik Devletleri’ne Zika virüsü şikayetiyle başvuran hamile kadınların yaklaşık yüzde 10’unun bebeklerinde doğum kusuru meydana geldi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi(CDC)’nin yayınladığı raporda, Zika virüsü taşıyan hamile kadınlar ve bebekleri gözlemlendi.

“Önceki yıl genel anlamda gözlemlenen doğum özrü 30 kat daha azdı”

Raporda, Zika virüsü enfeksiyonunun ilk trimestresinde gelen hamilelerin bebeklerindeki doğum kusuru riskinin, diğer Zika virüslü hamilelere göre yüzde 15 daha fazla olduğu ifade edildi. Ayrıca rapora göre, önceki yıl Zika virüsü taşıyan annelerin bebeklerinde meydana gelen doğum özrü 30 kat daha azdı.

Doğum kusurları arasında; beyin abnormalitesi, mikrosefali, göz fonksiyonlarında anormallikler ve merkezi sinir sisteminden kaynaklanan diğer bazı sorunlar tespit edildiği bilgisi verildi.

Hamile kadınların Zika virüsü taşıyabilecek bölgelere ziyarette bulunurken dikkatli olmasını tavsiye eden CDC; “Bu bulgular, hamilelik boyunca taşınan Zika virüsü enfeksiyonunun bebeklerde ne kadar ciddi doğum özrü riski oluşturacağının altını çizmekte ve hamilelikte Zika virüsünden sakınmanın önemini vurgulamaktadır.” açıklamasında bulundu.

zika virusu
dogum kusuru
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir