Medimagazin logo

İşitme kayıplarında yeni tedavi

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde görevli Doç. Dr. Erkan Vuralkan ve Op. Dr. Bengü Çobanoğlu tarafından biri yabancı uyruklu iki hastaya “BAHA Attract” işitme cihazı ameliyatla kemiğe yerleştirildi.
İşitme kayıplarında yeni tedavi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TRABZON-Op. Dr. Bengü Çobanoğlu kemiğe yerleştirilen işitme cihazını, her iki dış kulak yolu olmayan, ameliyat geçirdiği halde kulak akıntıları devam eden ve ileri derecede işitme kaybı olup işitme cihazından fayda göremeyen hastalara uyguladıklarını söyledi. “BAHA Attract” işitme cihazı kulak arkasından giriş yapılarak kulak arkasındaki kemiğe kalıcı olarak yerleştiriliyor.
Hasta ameliyattan önce işitme cihazından sağlayacağı faydayı öğrenebiliyor


Cihaz ileri derecede işitme kaybı olup kulak arkasına ve kulak içine yerleştirilerek kullanılan işitme cihazlarından fayda göremeyen hastalara uygulanıyor. Üstelik işitme kaybı olan kişi cihazdan ne kadar yarar sağlayacağını ameliyat öncesinde öğrenebiliyor. Cihaz ameliyat öncesinde bir bant yardımıyla deneniyor.


İki hastanın ameliyatının başarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Çobanoğlu “hastaların tedavi ve takip süreçleri devam etmektedir. Sadece büyük merkezlerde yapılan bu ameliyatların hastanemizde yapılıyor oluşu hastalarımızın memnuniyetini artırmaktadır” dedi.

baha attract
op. dr. bengü çobanoğlu
işitme kaybı
tedavi
doç. dr. erkan vuralkan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir