Medimagazin logo

Gribal enfeksiyonlara dikkat

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli dahiliye uzmanı Dr. Mehmet Kozan, sonbahar mevsimiyle birlikte vatandaşları grip ve soğuk algınlığı konusunda uyardı.
 Gribal enfeksiyonlara dikkat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uzm. Dr. Mehmet Kozan, mevsimsel geçiş dönemlerinde en çok karşılaşılan durumun soğuk algınlıkları olduğunu belirterek, soğuk algınlıklarının nedenin viral enfeksiyonlar olduğunu, bu tür durumlarda genellikle hastalara istirahat, 10 günü aşan durumlarda ise hekim kontrolü önerdiklerini söyledi.

 

Uzm. Dr. Kozan, "Sonbahar mevsimiyle birlikte grip hastalığı dönemine girildi. Bu dönemde vitamin eksikliği olan kişilerin özellikle dikkatli olmaları gerekiyor. Beslenme yetersizliği ve vitamin eksikliklerinin varlığında vücut direnci düştüğünden birçok rahatsızlığın da ortaya çıkışı kolaylaşmaktadır. Bu nedenle gribal enfeksiyon vakalarında daha çok sıvı tüketiminin yanında C vitamini içeren bol meyve tüketimi önerirken doktor reçetesi dışında rastgele antibiyotik kullanımını önermiyoruz. Boğaz ağrısı, kuru öksürük, ateş, eklem ve baş ağrıları, gözlerde yanma şeklinde ortaya çıkan rahatsızlıklarda hastalar istirahat etmeli, 10 günü aşan durumlarda ise hekimlerin teşhisine göre ilaç kullanmalıdırlar. Dinlenme ile geçebilecek durumlarda antibiyotik kullanmak yanlıştır. Dolayısıyla gribal enfeksiyonlarda antibiyotik önermiyoruz" dedi.

gribal enfeksiyon
grip
diyarbakır'ın ergani i̇lçe devlet hastanesi
dr. mehmet kozan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir